Αποκλειστικό: Σε πάνω απο 100 (ίσως και εκατοντάδες) εκτιμάται ο αριθμός φορέων HIV σε Αν. Μακεδονία και Θράκη

Στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης παρακολουθούνται οι ασθενείς με AIDS από ολόκληρη την Αν. Μακεδονία και Θράκη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Alexpoli.gr. Πρόκειται για περίπου 25 καταγεγραμμένα άτομα που νοσούν από AIDS.
Ο αριθμός αφορά το 2015 ενώ για το 2014 ο αριθμός ήταν σχεδόν ίδιος καθώς κάποιοι ασθενείς κατέληξαν ενώ κάποιοι νέοι προστέθηκαν.
Ο εξαιρετικά μικρός αριθμός των νοσούντων που είναι επισήμως καταγεγραμμένοι προκαλεί τουλάχιστον ερωτηματικά όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε γιατρούς με τους οποίους ήρθαμε σε επαφή. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι όσοι νοσούν από την ασθένεια αλλά όσοι είναι φορείς του HIV και δεν το γνωρίζουν ή το γνωρίζουν και το κρατούν κρυφό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις γιατρών που μίλησαν στο Alexpoli.gr, ο αριθμός των φορέων στον Έβρο και τους γειτονικούς νομούς ξεπερνά κατά πολύ τους 100 ενώ η μη δυνατότητα ελέγχου της σεξουαλικής συμπεριφοράς των ατόμων αυτών…αποτελεί κοινωνική βόμβα καθώς είναι άγνωστο το αν ενημερώνουν τους συντρόφους τους ότι είναι φορείς και αν χρησιμοποιούν προφυλάξεις κατά την σεξουαλική πράξη.
Δεδομένης της κοινωνικής απελευθέρωσης και της εύκολης εναλλαγής συντρόφων σεξ που έχει γίνει σχεδόν μόδα και στην Ελλάδα, μιλάμε πραγματικά για μια κοινωνική και υγειονομική βόμβα.
Επιβεβαιώσαμε πάντως και κάτι ακόμα. Σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης – chat όπου συχνάζουν και άτομα από την ευρύτερη περιοχή, προς ανεύρεση σεξουαλικών συντρόφων, υπάρχουν και χρήστες που δηλώνουν δημόσια ότι είναι φορείς του HIV … προς τιμήν του καθώς δηλώνοντας το, και ο πιθανός σύντροφος γνωρίζει τους κινδύνους και ο φορέας είναι ξεκάθαρος από την αρχή για το θέμα. Ισχύει όμως αυτό για όλους τους φορείς;;; Και τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος είναι φορέας και δεν το γνωρίζει;;; Οι γιατροί είναι πολύ συγκεκριμένοι για τις παραπάνω πιθανότητες… Προφυλάξεις…και συχνές εξετάσεις…

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη