«Απούσα  η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις στην Ε.Ε.» 

«Απούσα ήταν η Ελλάδα από τις διεκδικήσεις στην Ε.Ε.» ανέφερε ο καθηγητής στο Ευρωπαϊκό δίκτυο ανταγωνισμού, στην ενέργεια και τις μεταφορές, Νίκος Φαραντούρης αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε για την ενέργεια και ειδικότερα για το φυσικό αέριο.

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή +News, η Ισπανία και η Πορτογαλία ενεργοποιήθηκαν και ζήτησαν άμεσα την επιβολή πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου προκειμένου οι πολίτες των δύο χωρών να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κύμα της ακρίβειας.

«Έχουμε και εμείς αρκετές ιδιαιτερότητες που θα μπορούσαμε να είχαμε επικαλεστεί στην σύνοδο κορυφής» τόνισε ο κ. Φαραντούρης εστιάζοντας στην «αφωνία» της Ελληνικής πλευράς όταν ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ κατάφερε και έπεισε τους ομολόγους του ότι η Ιβηρική χερσόνησος δεν μπορεί να αντέξει την αποσύνδεση των τιμών αερίου από τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και κατάφερε και έλαβε ειδική μεταχείριση.

Διαβάστε ακόμη  Σουφλί: Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ

Σχετικά με την βούληση της κυβέρνησης να ερευνήσει τα ενεργειακά καρτέλ για αισχροκέρδεια τόνισε πως κάτι τέτοιο έπρεπε να είχε ήδη γίνει καθώς οι μεγάλοι πάροχοι είναι ελάχιστοι. Κατέληξε πως η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια υψηλότερης τιμής χονδρεμπορικής στην αγορά»