Από 150 ευρώ το “ενοίκιο” για τη νέα αίθουσα της Μητρόπολης

Τελικά, σε αυτή τη ζωή, το … τζάμπα έχει πεθάνει για τα καλά. Ίσως λίγοι μπορούσαν να φανταστούν πριν λίγες εβδομάδες, όταν εγκαινιάζονταν η νέα αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ότι θα χρειαζόταν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό ως… ενοίκιο για οποιονδήποτε σύλλογο, φορέα, ιδιώτη, θα θελήσει να πραγματοποιήσει εκεί κάποια εκδήλωση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του alexpoli.gr, η χαμηλότερη τιμή που αφορά σε μία απλή εκδήλωση λίγων ωρών (για ημερίδες ή συνέδρια ισχύει άλλο τιμολόγιο) είναι τα 150 ευρώ, εάν η εκδήλωση δεν έχει εισιτήριο και 200 ευρώ αν έχει εισιτήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά τα εγκαίνια υπήρξαν διάφοροι σύλλογοι που ενδιαφέρθηκαν να πραγματοποιήσουν κάποια εκδήλωση, πιστεύοντας ίσως ότι θα είναι δωρεάν, με αποτέλεσμα, όπως λέει ο λαός, να “τους πέσουν τα  αυτιά”.

Υπενθυμίζεται πως η χρηματοδότηση για την κατασκευή της νέας αίθουσας έγινε μέσω ΕΣΠΑ, κι όχι από πόρους της εκκλησίας, και κόστισε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Το αντίτιμο που ισχύει κρίνεται ως απαραίτητο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της αίθουσας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσες εκδηλώσεις θα γίνουν τελικά το επόμενο διάστημα και ποιοι σύλλογοι και φορείς θα μπορέσουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ή αν θα προτιμήσουν κάποια άλλη αίθουσα, αφού παρόμοιες τιμές έχουν και τα ξενοδοχεία.

Διαβάστε ακόμη  Παρά-Κολύμβηση: Δύο αργυρά μετάλλια για Μιχαλεντζάκη και Σταματοπούλου στη Μαδέιρα

Σύμφωνα επίσης με το ρεπορτάζ μας, για τις περισσότερες εκδηλώσεις συλλόγων, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης παραχωρεί δωρεάν την αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, τουλάχιστον όταν πρόκειται για συλλόγους που κάνουν φιλανθρωπικές ή μη κερδοσκοπικές δράσεις. Θα είχε αξία να μας ενημερώσει η Μητρόπολη αν σκοπεύει να παραχωρεί τη νέα αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου δωρεάν τουλάχιστον για τους συλλόγους και τις εκδηλώσεις που έχουν φιλανθρωπικό σκοπό.

DSCN5218