Αρκουμανέας για Νυμφαία : Αοριστίες και υποσχεσιολογία

Στο isobox της Νυμφαίς, που έχει “ντυθεί” με έπιπλα που αποτελούν δωρεές των Επιμελητηρίων, ξεναγήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Π. Αρκουμανέας, επιβλέποντας παράλληλα τα έργα που πραγματοποιούνται από τον στρατό, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία ο συνοριακός σταθμός, που την περασμένη Παρασκευή, έβαλε λουκέτο με κυβερνητική απόφαση.

«Ήρθαμε για να δούμε επί τόπου το θέμα που έχει προκύψει με τον συνοριακό σταθμό και τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν. Όλοι μαζί κάνουμε προσπάθεια ώστε να ανοίξει ο σταθμός. Η επίσκεψή μου γίνεται για να δούμε που θα γίνονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι», είπε προλογικά ο κος Αρκουμανέας, σύμφωνα με τον «Χρόνο».  

Το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού είναι μια συνεργασία πολλών φορέων, όπως τόνισε ο ίδιος, ενώ όσον αφορά το πόσο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα στελεχώσει το συγκεκριμένο σημείο, απάντησε πως «θα γίνει με όσο χρειαστεί».

«Άμεσα πιστεύω θα ξεκινήσει η λειτουργία (σ.σ. εννοεί του συνοριακού σταθμού) για τους τουρίστες. Πιστεύω ότι μετά από αυτήν την επίσκεψη θα λυθεί άμεσα (σ.σ. το ζήτημα των υποδομών)», δήλωσε χαρακτηριστικά. Σε σχετική ερώτηση για ποιο λόγο ενώ υπήρχε πιλοτικό άνοιγμα της Νυμφαίας δεν έγιναν όλες οι ενέργειες, προκειμένου τώρα ο σταθμός να είναι ανοιχτός για τους τουρίστες απάντησε ότι «υπήρχε ένα θέμα. Ξέρετε ότι αυτός ο σταθμός είναι λίγο ιδιαίτερος και μέχρι να αποφασιστεί ακριβώς ποιοι σταθμοί -γιατί ξέρετε ότι δεν είναι ανοιχτές όλες οι πύλες εισόδου στην χώρα και θα γίνεται σταδιακά. […] Ανάλογα με το άνοιγμα. Δεν είχαν αποφασιστεί όλα».

Διαβάστε ακόμη  Στο πρώτο Sprint Aquathlon στο Ηράκλειο της Κρήτης δυο Εβρίτες αθλητές

Σχετικά με το παράπονο των τοπικών φορέων ότι αιφνιδιαστήκαν από την αναπάντεχη αυτή απόφαση της κυβέρνησης, ο κος Αρκουμανέας σημείωσε ότι «δεν γνωρίζω και δεν το ξέρω αυτό» (!) Κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ η … αόριστη εκτίμησή του είναι ότι ο συνοριακός σταθμός θα ανοίξει πολύ σύντομα για τους τουρίστες…