Αρχαιοκαπηλία Μητσοτάκη: Όταν η Μελίνα πρότεινε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Κων. Μητσοτάκη (εικόνες) 

Οκτώβριος 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έχει πέσει από την κυβέρνηση με την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά και της ομάδας του και η χώρα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, που θα γίνουν στις 10 Οκτωβρίου και θα κερδίσει, για τελευταία φορά, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, η Μελίνα Μερκούρη, καλή γνώστρια της υπόθεση με τη λεγόμενη “αρχαιολογική συλλογή Μητσοτάκη”, τα προϊόντα δηλαδή της αρχαιοκαπηλίας, κατηγορεί ανοικτά και δημόσια τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για αρχαιοκαπηλία και προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Είναι η εποχή που πλέον αρχίζει η ευρεία συζήτηση για την αρχαιοκαπηλία του πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού. Και η Μελίνα μιλάει ανοικτά για το θέμα αυτό.

Διαβάστε ακόμη  Σύλλογος Γονέων ΑΜΘ: Το bullying στα σχολεία δεν αντιμετωπίζεται με καταγγελίες και ποινές

Η συνέντευξή της στο “Έθνος της Κυριακής της 3ης Οκτωβρίου 1993 είναι καταπέλτης για τον Κων. Μητσοτάκη.

Τα αρχεία δανειστήκαμε από το πλούσιο αρχείο του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαξενάκη και όπως θα δείτε είναι αποκαλυπτικά για την “ολοκληρωμένη έκθεση Μητσοτάκη”. 

Είναι η εποχή που η Μαρίκα Μητσοτάκη απευθύνεται ειρωνικά προς τους Έλληνες, λέγοντας ότι τα αρχαία τα έβρισκε η γιαγιά της όταν έσκαβε τα χωράφια…

Πηγή candiadoc.gr