Αφιέρωμα στην Αλεξανδρούπολη από τη Hurriyet

Μία από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Τουρκίας, η Hurriyet, φιλοξένησε πριν λίγες μέρες αφιέρωμα για την Αλεξανδρούπολη, παρουσιάζοντας την πρωτεύουσα του Έβρου ως έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για τα Σαββατοκύριακα.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στο νόστιμο φαγητό, στο «διάσημο φραπέ», αλλά και στην αγορά της πόλης. «Πάντα ακούμε το όνομα της Αλεξανδρούπολης, η οποία, στην πραγματικότητα, απέχει μόλις 40 χιλιόμετρα από το συνοριακό πέρασμα στα Ipsala», η εγγύτητα του προορισμού υπογραμμίζεται στο κείμενο, ενώ γίνεται ξεχωριστή αναφορά στη Μάκρη και στη γνωστή ταβέρνα στο κέντρο του χωριού, που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθεί κανείς. Ο συγγραφέας δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα πεντάστερα ξενοδοχεία της περιοχής, αλλά και στη νοστιμότατη κουζίνα.

«Στη Λεωφόρο Δημοκρατίας θα δείτε πλήθος κόσμου στα καφέ και τα εστιατόρια. Εδώ μπορεί να απολαύσετε το διάσημο φραπέ. Για δείπνο, μπορείτε να καθίσετε σε κάποιο εστιατόριο της παραλίας που διατηρεί τις γεύσεις της κουζίνας του Αιγαίου. Φρέσκα θαλασσινά, απολαυστικά γλυκά και η αγαπημένη ελληνική σαλάτα».

Οι πίσω δρόμους της πόλης περιμένουν τους λάτρεις του shopping. Με τις μπουτίκ εδώ θα απολαύσετε το φτηνό ευρωπαϊκό shopping».

Διαβάστε ακόμη  Υψηλά τα μισθώματα που ζητά η Μητρόπολη για τις εκδηλώσεις στο Πνευματικό Κέντρο

Αναφορά γίνεται και σε μεγάλο κατάστημα έξω από την πόλη, με είδη από το νοικοκυριό, μέχρι ρούχα και καλλυντικά, για το οποίο ο συγγραφέας σχολιάζει την πληθώρα αυτοκινήτων με τουρκικές πινακίδες που θα συναντήσει ο επισκέπτης στο μεγάλο πάρκινγκ του πολυκαταστήματος.

«Η Αλεξανδρούπολη, μόλις 40 χλμ από τα σύνορα με την Τουρκία. Εδώ θα νιώσετε την επίδραση μίας άλλης κουλτούρας σε κάθε σας βήμα και θα μείνετε εντυπωσιασμένοι με το πώς άλλαξαν όλα σε μία στιγμή», καταλήγει το άρθρο, προτείνοντας μία εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη μέσω συγκεκριμένου ταξιδιωτικού γραφείου.

Αναφορά και στη Radical

Η Αλεξανδρούπολη φιγουράρει και σε δημοσίευμα της καθημερινής εφημερίδας Radikal αυτή τη βδομάδα. Αυτή τη φορά γίνεται αναφορά στον σεφ Στάθη Νταπιάπη και στο νέο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Στάθης Νταπιάπης, κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη, από οικογένεια ψαράδων, το 2011 παντρεύτηκε και μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, μας μεταφέρει με το κείμενό της η δημοσιογράφος της Radikal, γράφοντας ενθουσιασμένη για την κουζίνα της «Ρούμελης», χαρακτηρίζοντας μάλιστα το ψητό χταπόδι που σερβίρει ο Αλεξανδρουπολίτης σεφ ως «ίσως το καλύτερο της Κωνσταντινούπολης»

 

Εφημερίδα Γνώμη

Της Κικής Ηπειρώτου