Μεγάλη επιτυχία για τα σχολεία του Τυχερού!

Το ΓΕΛ και Γυμνάσιο Τυχερού, πιστοποιήθηκαν με ασημένια ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο(EUN) και τη δράση του eSafety Label.

Το eSafetyLabel είναι μία ευρωπαϊκή πιστοποίηση Διαδικτυακής Ασφάλειας των σχολείων και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την Υποδομή, την Πολιτική και την Πρακτική που ακολουθεί το σχολείο στα θέματα της υπεύθυνης χρήσης ΤΠΕ.

Η πιστοποίηση για την ψηφιακή ασφάλεια στοχεύει στο να συνδράμει τα σχολεία στην αντιμετώπιση της πρόκλησης να παρέχουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι διαδικτυακές εμπειρίες συμβαδίζουν με μια καθορισμένη πολιτική του σχολείου και ένα καλά μελετημένο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή ασφάλεια.

Διαβάστε ακόμη  11ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών

Τον Φεβρουάριο του 2014 τα σχολεία μπήκαν εθελοντικά στο πρόγραμμα, και ακολουθώντας τις διαδικασίες του, κάναν Αυτοαξιολόγηση της μονάδας βάση της οποίας συντάχθηκε από το πρόγραμμα Σχέδιο Δράσης το οποίο και υλοποιήσαν την επόμενη σχολική χρονιά. Έτσι τα 2 σχολεία πλέον ανήκουν στο top20 των ελληνικών σχολείων με πιστοποίηση στην ψηφιακή ασφάλεια και το μοναδικό στην περιφέρεια Ανατ.Μακεδονίας και Θράκης. Παγκοσμίως, 908 σχολεία από 35 χώρες έχουν λάβει την ετικέτα.

 

Στόχος πλέον η κατάκτηση της χρυσής ετικέτας!

Newsroom Alexpoli.gr