Για γύμνια κατηγορεί το ΚΚΕ Έβρου σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η τομεακή επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, ασκεί σκληρή κριτική για την έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας στον Έβρο και καλεί τους αγρότες να γυρίσουν την πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Αναλυτικα:

Μια βροχή λίγων ωρών ήταν αρκετή για να δείξει για άλλη μια φορά τη  «γύμνια» της αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού μας. Από τη μια μεριά  τα αποστραγγιστικά κανάλια που παραμένουν ακαθάριστα για πολλά χρόνια  και εμποδίζουν την απορροή των τοπικών νερών και από την άλλη  τα ρήγματα, που παρά τις διαβεβαιώσεις των παραγόντων της κυβέρνησης και της Περιφέρειας,   παραμένουν ανοιχτά ,  πλημμύρισαν καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε πολλά αγροκτήματα,  όπως της  Κορνοφωλιάς, Πυθίου,  Καστανιών,  Διδυμοτείχου,  Ισαακίου,  Κομάρων  κ.α.

Οι ευθύνες των πρώην  κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής  για την ανεπαρκέστατη αντιπλημμυρική προστασία του νομού μας είναι τεράστιες. Με τις αντιλαϊκές πολιτικές  τους καταδίκασαν τον νομό μας να πνίγεται κάθε χρόνο στα λασπόνερα του Έβρου, του Αρδα, του Ερυθροπόταμου.

Διαβάστε ακόμη  Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως «Ιταλός»

Η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ καλεί τους αγρότες   του νομού μας  που ρημάζονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων,  και  προετοιμάζονται για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων να γυρίσουν την πλάτη τους στο γνωστό θέατρο που θα ακολουθήσει   με πρωταγωνιστές κυβερνητικούς βουλευτές πρώην και νυν   και της περιφέρειας,  με επισκέψεις «επί τόπου», με  θεαματικές κατακλύσεις, και χιλιοειπωμένες υποσχέσεις.    Και να θέσουν ψηλά στην ατζέντα  των αιτημάτων τους την  σύγχρονη αποτελεσματική θωράκιση του νομού μας.

Newsroom Alexpoli.gr