Γ.Π.Ν.Α: Εγκαινιάστηκε η χειρουργική πτέρυγα 

Τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Χειρουργικής πτέρυγας, με ξενοδοχειακό εξοπλισμό και με τη δωρεά δώδεκα σύγχρονων νοσοκομειακών κλινών, με συνοδό πρόσθετο εξοπλισμό από την ΔΕΔΑ πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σε αυτήν είναι εγκατεστημένες τρεις Πανεπιστημιακές Κλινικές του Π.Γ.Ν.Α. (Α΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική, Πανεπιστημιακή ΩΡΛ Κλινική και Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική) .

«Η ανακαίνιση έγινε με δωρεά της ΔΕΔΑ στο πλαίσιο κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και συμπληρωματικά με πόρους από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Με αυτήν την δωρεά βελτιώνεται σε κάθε περίπτωση και η νοσηλεία των ασθενών, αλλά και το περιβάλλον για τους εργαζόμενους» ανέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο Διοικητής του Π.Γ.Ν.Α, κ. Ευάγγελος Ρούφος, υπογραμμίζοντας πως «είναι η 5η κλινική, που ανακαινίζεται, ενώ αυτό το διάστημα ανακαινίζεται και η μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, με μέρος από πόρους του νοσοκομείου και με μέρος από πόρους από κάποιο δωρητή, ο οποίος νοσηλεύτηκε στην μονάδα, ενώ έχουμε μπει και στο πρόγραμμα Λάτση για να ανακαινισθεί και η Παιδοψυχιατρική κλινική».

Όπως διευκρίνισε «προχωράμε σε αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε να πούμε κάποια στιγμή, ότι θα πρέπει να έρθει και ξενοδοχειακά πέρα από όλα τα άλλα το νοσοκομείο του Έβρου στο επίπεδο, που όλοι θα θέλαμε να είναι, γιατί σήμερα δεν είμαστε και πολύ υπερήφανοι για κάποιες κλινικές οι οποίες δεν είναι στα καλύτερα τους».

Διαβάστε ακόμη  Μέτρο 5.2: Το 99% των πληγέντων στον Έβρο αποκλείεται από την αποκατάσταση των στάβλων

Αναφερόμενος στα περιστατικά του κορονοϊού, που νοσηλεύονται στο ΠΓΝΑ ο κ .Ρούφος είπε, πως υπάρχει μια σταθεροποίηση των ασθενών τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 24 ασθενείς, τρεις εκ των οποίων είναι στην ΜΕΘ.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό του pet scan στο νοσοκομείο, το οποίο θα δώσει ανάσα σε ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι σήμερα κάνουν χιλιόμετρα μέχρι την Θεσσαλονίκη προκειμένου να κάνουν την εξέταση, ο κ. Ρούφος εκτίμησε, πως αναμένεται να λειτουργήσει τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς η σύμβαση, που έχει υπογράψει το νοσοκομείο με την εταιρεία λήγει στα μέσα Ιουνίου.

«Αυτήν την στιγμή γίνεται η διευθέτηση όλων των χώρων, στους οποίους θα εγκατασταθεί το pet scan, από πλευράς νοσοκομείου έχουν γίνει οι προμήθειες εκείνων των υλικών, τα οποία χρειάζονται για να συμπληρώσουν την λειτουργία του, ενώ έχουν εγκριθεί και οι προσλήψεις, που θα πλαισιώσουν την λειτουργία του pet scan» κατέληξε.

Πηγή ErtNews