Δήμος Σουφλίου / Παραίτηση Απόστολου Δαβή από την παράταξη Πουλιλιού

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος είναι πλέον ο Απόστολος Δαβής αφού κοινοποίησε την παραίτηση του από την παράταξη του πρώτη Δημάρχου Ευάγγελου Πουλιλιού. 

Αναλυτικά η επιστολή παραίτησης : 

Προς: Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Σουφλίου

      Βρισκόμαστε στο μέσο της αυτοδιοικητικής θητείας στον Δήμο Σουφλίου και κοινή διαπίστωση όλων είναι, ότι δεν υπάρχει ελπίδα, δεν υπάρχει σχέδιο, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική. Ο τόπος μαραζώνει, υστερώντας ακόμα σε κρίσιμους αναπτυξιακούς δείκτες (ΑΕΠ, απασχόληση, δημογραφικό). Η Δημοτική Αρχή φάνηκε κατώτερη των περιστάσεων σε όλα τα επίπεδα. Ενώ η λαϊκή απαίτηση: όχι άλλη υποβάθμιση, γίνεται όλο και πιο έντονη και η αλλαγή σελίδας το 2023 γίνεται επιτακτική ανάγκη.    

     Πίστευα και πιστεύω στον ενιαίο συνολικά καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου και τις τεράστιες δυνατότητές του. Τα δομικά προβλήματα που παρουσιάζει, μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα πλεονεκτήματα. Είναι αδήριτη πλέον η ανάγκη δημιουργίας μιας μεγάλης ισχυρής αυτοδιοικητικής παράταξης με νέα και έμπειρα στελέχη, από όλους τους χώρους, χωρίς τοπικισμούς, χωρίς μικρότητες, με προοπτική νίκης, ικανής να δώσει την αναπτυξιακή ώθηση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Διαβάστε ακόμη  Επιστρέφουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ερασιτέχνες ψαράδες

     Το Μετάξι και η ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς του Σουφλίου. Το Δάσος Λευκίμης- Δαδιάς- Σουφλίου & ο ορεινός όγκος του Ορφέα. Η διεκδίκηση 6ης έδρας του Δ.Π.Θ. στο Σουφλί. Η δημιουργία ΒΙ.ΠΕ. Λαβάρων, η ανάδειξη του απολιθωμένου Δάσους του Φυλαχτού, η ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας, η ορθή διαχείριση του μεταναστευτικού, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, οι συμπράξεις ΣΔΙΤ, είναι ικανά να αναγεννήσουν και να ανασυγκροτήσουν την τοπική μας κοινωνία. 

    Οί επερχόμενες δημοτικές εκλογές αποκτούν βαρύνουσα πολιτική σημασία για το μέλλον του τόπου. Στοχεύουμε σε μια ισχυρή αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη και αποκεντρωμένη, με κοινωνική αλληλεγγύη και με στόχο την άμβλυνση των ενδοδημοτικών ανισοτήτων και την ισόρροπη ανάπτυξη. 

    Η παράταξη “Νέα Πορεία” ολοκλήρωσε τον κύκλο της μετά την ήττα της στις δημοτικές εκλογές του 2019, η φυσική φθορά της, η απουσία αντιπολιτευτικής γραμμής-τακτικής, αλλά κυρίως η ανάγκη δημιουργίας μιας νέας μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης με οδηγούν στην ανεξαρτητοποίησή μου και στην άσκηση των καθηκόντων μου μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητου πλέον Δημοτικού Συμβούλου.

 Απόστολος Δαβής

Δημοτικός Σύμβουλος 

Δήμου Σουφλίου