Δημοσχάκης για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Σαμοθράκη-Λήμνο-Λέσβο

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Αλεξανδρούπολης με τα νησιά του Β/Α Αιγαίου, που διοργάνωσαν την Πέμπτη (29/9) ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, το Δήμο Σαμοθράκης, το Δήμο Λήμνου και το Δήμο Λέσβου, επισημαίνει ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Η δήλωση του βουλευτή:

Έχω προβεί σε σειρά κοινοβουλευτικών ενεργειών για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ έχω προχωρήσει σε επαφές και με παραγωγικούς φορείς και επιχειρηματίες, αναλύοντας τα οφέλη από τη δημιουργία μιας νέας «θαλάσσιας Εγνατίας», που μπορεί να αλλάξει το οικονομικό περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής.

Στον χαιρετισμό μου στην Ημερίδα υποστήριξα ότι μπορεί η διαδρομή να περιλαμβάνει και τα πονεμένα μας νησιά, Ίμβρο και Τένεδο. Τα επόμενα βήματα που χρειάζονται να γίνουν είναι να προκηρύξει τη γραμμή το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και να τη στηρίξει για τουλάχιστον 2 χρόνια, καθώς και να επιδείξει η Ένωση Ακτοπλόων το ανάλογο ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτή τη διαδικασία, η οποία θα αποδειχθεί βιώσιμη.

Στη Βουλή είχαμε την προημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα της Παιδείας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για μια ακόμα φορά να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας, αναλύοντας τις θέσεις του για την εκπαίδευση, αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς. Επίσης αναφέρθηκε και σε άμεσες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Δεν πρέπει όμως να λησμονούμε όμως ότι για να επέλθει η πραγματική αλλαγή στο χώρο της Παιδείας, πρέπει να σπάσουμε το ταμπού του άρθρου 16 του Συντάγματος. Όπως έχω πει και στο παρελθόν τα οφέλη από τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι σημαντικά και για την κοινωνία και για την οικονομία. Μπορεί να ξεκινήσει από τη δική μας περιοχή μια επανάσταση ιδεών στο χώρο της Παιδείας με την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στη Θράκη και στα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου. Έχω συζητήσει το θέμα κατά καιρούς και με θεσμικούς φορείς και νομίζω ότι ήρθε η ώρα να γίνει μια ουσιαστική ανασυγκρότηση στο χώρο της εκπαίδευσης, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικές παρωπίδες.