Δημοσχάκης: Οι Υπουργοί αρνούνται να συζητήσουν τα προβλήματα του Έβρου στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης προέβη στις παρακάτω δηλώσεις, μετά την εκ νέου αναβολή συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου:

“Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα πριν λίγη ώρα πως αναβάλλεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων της επίκαιρης ερώτησής μου για το ζήτημα του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, η οποία είχε προγραμματιστεί για σήμερα, 25/1, και ώρα 18.00, στο πλαίσιο της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Υπογραμμίζω πως πρόκειται για την τρίτη αναβολή της συζήτησης, για μια επίκαιρη ερώτηση η οποία έχει κατατεθεί από τις 27/11, την ίδια ώρα που η κοινωνία του Β. Έβρου αγωνίζεται να κρατηθεί ζωντανό το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, αφού η εγκατάλειψη του 2015 υπήρξε πρωτοφανής, αδικαιολόγητη και ιστορική! Μόλις πριν δύο μέρες, άλλωστε, η αγάπη και η αγωνία των Εβριτών εκφράσθηκε μέσα από την παρουσία πλήθους κόσμου στην εκδήλωση των Κυριών και Δεσποινίδων Διδυμοτείχου υπέρ του Νοσοκομείου, με την στήριξη του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Σουφλίου και Ορεστιάδας, του Δήμαρχου Διδυμοτείχου και λοιπών φορέων.

Μετά το ζήτημα του μισθολογικού κόστους, για άλλη μια φορά βλέπουμε η Κυβέρνηση να αδιαφορεί για τον Έβρο και τους κατοίκους του και να αρνείται ακόμα και να συζητήσει τα προβλήματά μας.

Το Νοσοκομείου Διδυμοτείχου πρέπει να παραμείνει ανοικτό και να ενισχυθεί ουσιαστικά, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε προϋπολογισμό. Πρέπει, δε, να θωρακιστεί θεσμικά, ώστε να αισθανθούν οι κάτοικοι του Έβρου ασφαλείς. Και τα δύο Νοσοκομεία του Νομού πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους στις τριγύρω χώρες, με όρους ελεύθερης αγοράς και εξωστρέφειας, ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης συναλλάγματος και αφορμή να αναπτυχθεί ο τουρισμός υγείας στον Έβρο.

Εγώ επιμένω και παραμένω συνεπής συμπαραστάτης στον αγώνα των Εβριτών για ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Έχουμε προτάσεις, απαιτούμε λύσεις.”

Newsroom Alexpoli.gr