Δημότης παρακαλεί την Δημοτική αρχή για την αποκατάσταση και την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης

Επιστολή προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο απέστειλε ένας πολίτης και συγκεκριμένα ο κ. Γεώργιος Τσιφτσίδης, παρακαλώντας για την παρέμβασή, την αποκατάσταση και την πραγματική Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτικά η επιστολή : 

Προς κύριο Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης

 Κύριοι

Χρησιμοποιώ το πάρκο Εγνατία σαν χώρο άθλησης όπως εκατοντάδες άλλοι Δημότες.

Καλή την πρόθεση ο δήμος δημοπράτησε το έργο Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης. Πρώτο έργο στην σύμβαση προέβλεπε την ανακατασκευή του διαδρόμου για τρέξιμο με   τη διάστρωση του οικολογικού υλικού STABILIZER.

Πολύ σωστά καθώς δεν είναι συμβατό το σκληρό δάπεδο (με προϊόντα τσιμέντου και πέτρας) με το τρέξιμο καθώς προκαλεί καταστροφή στις αρθρώσεις. Σε όλα τα πάρκα του κόσμου οι διάδρομοι πεζών είναι στρωμένοι με φυσικά χωμάτινα σταθεροποιημένα δάπεδα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που επισυνάπτω.

Διαβάστε ακόμη  ΕΒΡΟΣ ΜΕΤΑ: Ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση του Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξη του Έβρου

Τι διαπιστώνεται ότι έχει γίνει στον διάδρομο; Δημιουργία μιας επικίνδυνης ράμπας ύψους 40 εκατοστών που καθιστά αδύνατο σε παιδιά και ηλικιωμένους να την ανέβουν και επικίνδυνη για να τραυματιστούν πέφτοντας η στραβοπατώντας.

Και αντί για στραγγιστικό στρώμα και φυσικό χωμάτινο σταθεροποιημένο δάπεδο έγινε στρώση υπερυψωμένου τσιμεντένιου δαπέδου- ράμπα κατάλληλου μόνο για σιδηροτροχιά.

Παρακαλώ για την παρέμβασή σας για την αποκατάσταση και την πραγματική Περιβαλλοντική Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Πάρκου Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, καθώς το πάρκο είναι το αξιοθέατο της κάθε πόλης και η υφιστάμενη κατάσταση είναι αποκαρδιωτική και καθόλου τιμητική για την πόλη μας.

Με εκτίμηση

Γεώργιος Τσιφτσίδης