Δωρεά πετρελαίου θέρμανσης για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φερών

Στη δωρεά 1000 λίτρων πετρελαίου θέρμανσης για τις ανάγκες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φερών προχώρησε το ίδρυμα International Foundation for Greece.

Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου φυσικά αποφασίστηκε να γίνει αποδεκτή η δωρεά και να σταλεί επιστολή ευχαριστιών προς το ίδρυμα. Πρόκειται για μία σημαντική κίνηση, μια και όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, τα χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων είναι περιορισμένα και οι ανάγκες πολλές. Το Ίδρυμα έχει βοηθήσει και στο παρελθόν σχολεία του νομού μας, ενώ στον προγραμματισμό είναι η διάθεση πετρελαίου και για σχολεία άλλων δήμων του Έβρου.
Το International Foundation for Greece ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον Γιώργο και την Ασπασία Λεβέντη, με στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς δικτύου στήριξης των ομάδων του πληθυσμού που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας. Το Ίδρυμα αρχικά στοχεύει στην αγορά ειδικού ιατρικού εξοπλισμού, ασθενοφόρων και οχημάτων ταχείας ανταπόκρισης καθώς και στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία και ευαγή ιδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη  Συνάντηση Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX, H. Leijtens

Newsroom Alexpoli.gr