Εκκλησία: Ευλογεί τα μνημόνια…προβληματίζεται με το σύμφωνο συμβίωσης

Έχουν περάσει 5 χρόνια σχεδόν από τότε που η χώρα πετάχτηκε ως πτώμα στα μνημονιακά όρνεα. 5 χρόνια τώρα η Ελλαδική εκκλησία ψελλίζει λόγια για την κατάσταση χωρίς να παίρνει ξεκάθαρη θέση, υποκρινόμενη ότι δεν της πέφτει λόγος. Δεν έχουν λείψει  μάλιστα και φωνές μητροπολιτών που τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, παίρνοντας ουσιαστικά θέση υπέρ κομματικών θέσεων και μάλιστα μνημονιακών κομμάτων.

Η εκκλησία τα τελευταία 5 χρόνια έχει αναλωθεί στο να υπερασπίζεται την περιουσία της, να προστατεύει τη φήμη της από σχόλια για τον τρόπο και το μέγεθος της φορολόγησης της και να αμύνεται με ασπίδα το φιλανθρωπικό της έργο που κατά κύριο λόγο πηγάζει από προσφορές ιδιωτών και όχι από χρήματα της περιουσίας της.

Κι όμως… η εκκλησία δεν επαναστάτησε στη δολοφονία του λαού από τα μνημονιακά γεράκια, δεν επαναστάτησε όταν καθημερινά συνάνθρωποι μας αυτοκτονούσαν, δεν επαναστάτησε όταν έμπαιναν υπογραφές που παραχωρούσαν τις ζωές μας σε αρπακτικά, δεν επαναστάτησε όταν κάποιοι κατέλυαν το σύνταγμα της χώρας. Αντιθέτως, στάθηκε στο πλευρό τους, τους ευλογούσε, τους τιμούσε και τους τιμά με την παρουσία της σε εκδηλώσεις, σε φαγοπότια, σε γλέντια και γιορτές.

Διαβάστε ακόμη  Στην εθνική κ18 για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό ο Χ. Γκοτσίδης του Εθνικού

5 χρόνια μετά η εκκλησία θυμήθηκε ότι έχει λόγο για το τι κάνουν οι άνθρωποι στα κρεβάτια τους, για το πώς «το κάνουν» και αν μπορούν να συμβιώνουν άτομα του ίδιου φύλου.

Υποκρισία…με πρόσχημα την προστασία του θεσμού της οικογένειας. Της οικογένειας ΠΟΥ ΞΕΣΚΙΣΑΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Υποκρισία…από ρασοφόρους που το μόνο πράγμα που έχουν μάθει στη ζωή τους είναι να κηρύσσουν τα κόμπλεξ τους, τις ψυχικές τους διαταραχές, τις μεσαιωνικές τους απόψεις ως διδάγματα που ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΘΗΚΑΝ με την έννοια που τους προσδίδουν.

Υποκρισία από μια κοινότητα ρασοφόρων γεμάτη ομοφυλόφιλους. Υποκρισία από μια κοινότητα ρασοφόρων που έχει καλύψει ακόμα και βιασμούς ανηλίκων.

Ο κόσμος αγαπητοί ρασοφόροι δεν απομακρύνεται από το Θεό. Απομακρύνεται από εσάς…γιατί τον έχετε αηδιάσει. Δεν κινδυνεύει η Ορθοδοξία από κανένα σύμφωνο συμβίωσης. Κινδυνεύει από εσάς και μόνο.

Ευτυχώς, υπάρχουν και οι φωνές της λογικής μόνο που μέσα στην εκκλησία σπανίζουν.