Ελεύθερος για μήνες κυκλοφορούσε στην Αλεξανδρούπολη ληστής που είχε απειλήσει ηλικιωμένη με μαχαίρι.

Έναν ληστή που μπήκε σε σπίτι ηλικιωμένης τον Ιούλιο είχαν συλλάβει άνδρες της αστυνομίας στην Αλεξανδρούπολης. Ο δράστης μάλιστα είχε απειλήσει την ηλικιωμένη με μαχαίρι. Μετά τη σύλληψη του ο ληστής εκμεταλλεύτηκε το νόμο Παρασκευόπουλου (με τον οποίον είχε αναθεωρηθεί το καθεστώς προφυλακίσεων) και προσκόμισε χαρτί αναπηρίας 68%. Με βάση το νέο Νόμο, ο δράστης… αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Όμως ούτε το κράτος βρέθηκε κερδισμένο σε χρήματα από την απόφαση αυτή καθώς τις ίδιες ημέρες επιβλήθηκαν στη χώρα τα Capital Controls. Την περίοδο εκείνη η πολιτεία έδινε συνεχώς αναστολές στην είσπραξη εγγυήσεων που αποφάσιζαν τα δικαστήρια, λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Στο τέλος του περασμένου Οκτώβρη άρθηκε η απόφαση αναστολών των εγγυήσεων και ο δράστης άμεσα θα έπρεπε να καταβάλει το ποσό που ορίστηκε ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος. Ο συγκεκριμένος δράστης που για τόσους μήνες κυκλοφορούσε ελεύθερος, δεν πλήρωσε ούτε 1 ευρώ και έτσι… ανακλήθηκαν οι όροι της προηγούμενης απόφασης και εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψη του.

Διαβάστε ακόμη  Αγρότες: Εκδόθηκε η ΚΥΑ για την προκαταβολή 50% της κρατικής αρωγής για ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2023

Η αστυνομία κλήθηκε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει ξανά, πράγμα που έγινε με επιτυχία. Για πολλοστή φορά η αστυνομία καλείται να αναζητά και να συλλαμβάνει ξανά και ξανά τους ίδιους δράστες… λόγω παραθύρων στην ελληνική νομοθεσία… την ίδια ώρα που η εγκληματικότητα και στην περιοχή μας αυξάνεται και τα μέσα που διαθέτει η αστυνομία είναι πενιχρά… και σε ανθρώπινο και σε υλικό δυναμικό. Ακόμα και με αυτά τα μέσα η αστυνομία στην Αλεξανδρούπολη σημειώνει επιτυχίες μόνο που οι επιτυχίες αυτές…ακυρώνονται από τη νομοθεσία που μπάζει από παντού…

Για πολλοστή φορά η αστυνομία καλείται να αναζητά και να συλλαμβάνει ξανά και ξανά τους ίδιους δράστες… λόγω παραθύρων στην ελληνική νομοθεσία… την ίδια ώρα που η εγκληματικότητα και στην περιοχή μας αυξάνεται και τα μέσα που διαθέτει η αστυνομία είναι πενιχρά… και σε ανθρώπινο και σε υλικό δυναμικό.