Ένας ιδιόμορφος “εμφύλιος” μαίνεται στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 

Ένας ιδιόμορφος “εμφύλιος” μαίνεται στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των Πανεπιστημιακών κλινικών και των κλινικών του ΕΣΥ. Οι Πανεπιστημιακές κλινικές με προσφυγή τους στο ΣτΕ ζητούσαν να απορροφήσουν τις κλινικές του ΕΣΥ για καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου καθώς και για εξοικονόμηση χρημάτων από εφημερίες κτλ. Η κίνηση αυτή είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στις κλινικές του ΕΣΥ που υποστήριζαν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο ενώ τα χρήματα που θα εξοικονομούνταν θα ήταν ελάχιστα.

Η υπόθεση έφτασε τελικά στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο με απόφαση του απορρίπτει την προσφυγή των πανεπιστημιακών. Στην απόφαση του το ΣτΕ αναφέρει ότι οι ισχυρισμοί των πανεπιστημιακών ότι αν οι κλινικές δεν ενωθούν, κινδυνεύει η λειτουργία της Ιατρικής Σχολής, δεν αποδεικνύονται και ως εκ τούτου η προσφυγή δεν γίνεται δεκτή.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Στο μεταξύ σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Alexpoli.gr, η διαμάχη που είχε προκληθεί μεταξύ Πανεπιστημιακών κλινικών και κλινικών του ΕΣΥ (κυρίως στις περιπτώσεις που υπάρχουν κλινικές με κοινές ειδικότητες). μαίνεται αδιάκοπη.

Όπως δήλωσε στο Alexpoli.gr γιατρός που γνωρίζει καλά την κατάσταση, “υπάρχουν κλινικές των 2 πλευρών που δεν έχουν καμία επικοινωνία μεταξύ τους πλέον, δεν μιλάνε μεταξύ τους λόγω της διαμάχης που είχε ξεσπάσει”

 

Newsroom Alexpoli.gr