Ενημέρωση για την βαρηκοϊα στα νεογνά στην Αλεξανδρούπολη

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Ανάπτυξη και λειτουργία εθνικού δικτύου καθολικού ελέγχου για την πρώϊμη διάγνωση, αντιμετώπισης και επιδημιολογική καταγραφή της νεογνικής βαρηκοϊας», θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 9 και 10 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο ASTIR EGNATIA, στην Αλεξανδρούπολη.


Στόχος του έργου είναι η εκπαίδευση των ιατρών και επαγγελματιών υγείας, η ευαισθητοποίηση του ευρύ κοινού σε θέματα διάγνωσης της νεογνικής βαρηκοΐας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης παιδιών με βαρηκοΐα και των οικογένειες τους. Οι «Μέθοδοι Διαγνωστικού Ελέγχου Νεογνικής Βαρηκοΐας» και η «Ενημέρωση – Ευαισθητοποίηση Κοινότητας σε θέματα Νεογνικής Βαρηκοΐας και Προγράμματος Καθολικού Ελέγχου», θα είναι τα δύο θέματα που θα αναλυθούν στις 9:30 το πρωϊ της Δευτέρας και στις 5:30 το απόγευμα αντίστοιχα, ενώ στις 9:30 το πρωϊ της Τρίτης θα συζητηθούν οι «Μέθοδοι Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης» και η «Νεογνική Βαρηκοΐα- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς» στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Διαβάστε ακόμη  Αντίθετη η Λαϊκή Συσπείρωση στην συνένωση των ΔΕΥΑ

Το έργο υλοποιείται από το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και η Ά Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.