Ενισχύεται με προσωπικό η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας

Στα όρια της είχε φτάσει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδος, καθώς τους τελευταίους μήνες υπήρχε μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Σύμφωνα με διαταγή που στάλθηκεαπό το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναμένεται ενίσχυση της Δ/Α Ορεστιάδας για 2 μήνες.

Η διαταγή απευθύνεται σε προσωπικό από τον βαθμό του Αστυφύλακα μέχρι και τον βαθμό του Υ/Β’ του Ν.3686/2008 καθώς και Ειδικούς Φρουρούς οι οποίοι επιθυμούν να μετακινηθούν με δαπάνες που θα καλυφθούν από Συγχρηματοδοτούμενη δράση από το Ευρωπαικό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, με σκοπό την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας για τον μήνα Ιανουάριο, από 12/01/16 έως 12/02/16 .

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Μετά από πολλούς μήνες λειψανδρίας  φαίνεται ότι,  έστω και για δυο μήνες,  βρέθηκαν τα χρήματα για ενίσχυση της Δ/Α Ορεστιάδας με ανθρώπινο δυναμικό. Όλους αυτούς τους μήνες οι συνάδελφοι μας αντιμετώπισαν την κατάσταση  με επαγγελματισμό και φιλότιμο. Άλλωστε αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα σε αποτροπές αλλά και συλλήψεις διακινητών.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου με την απόλυτη στήριξη της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. προωθούσε το πρόβλημα προς όλες τις κατευθύνσεις κάνοντας το γνωστό τόσο στη Φυσική και Πολιτική ηγεσία όσο  και προς την κοινωνία. Επιτέλους λοιπόν μετά από μήνες πιέσεων έρχονται οι πολυπόθητες ενισχύσεις στον Νομό οι οποίες ελπίζουμε να χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο  ώστε να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων μας προς την καλύτερη αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος των  μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας από τον ακριτικό Έβρο.

Ελπίζοντας σε συνέχιση και στο μέλλον τέτοιας δυναμικότητας ενισχύσεων προς τον Νομό μας από την πλευρά μας θάλλουμε να ευχηθούμε καλή δύναμη στους συναδέλφους μας που έρχονται.