52χρονη έκλεψε την κάρτα 60χρονης στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και έκανε αναλήψεις!

Μακρυχέρηδες υπάρχουν παντού…ακόμα και στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία εξιχνιάστηκε, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, κλοπή από θάλαμο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που διαπράχθηκε, την 22-7-2015 το απόγευμα.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 52χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, η δράστιδα, το απόγευμα της 22-7-2015,  εκμεταλλευόμενη την ολιγόλεπτη απουσία 60χρονης ημεδαπής από θάλαμο του νοσοκομείου, αφαίρεσε το πορτοφόλι της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων.

Στη συνέχεια εντόπισε στο εσωτερικό του πορτοφολιού τον κωδικό αριθμό (PIN) της παραπάνω κάρτας, την οποία χρησιμοποίησε δύο φορές, πραγματοποιώντας συνολικά ανάληψη χρηματικού ποσού 80 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό και προς αποφυγή τυχόν παρόμοιων περιπτώσεων, από την αστυνομία προτείνονται τα ακόλουθα:

  • Σε περίπτωση κλοπής της κάρτας ανάληψης μετρητών που διαθέτετε, επικοινωνήστε άμεσα με το τραπεζικό ίδρυμα έκδοσής της και ζητήστε ακύρωσή της.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε ως κωδικό (ΡΙΝ) την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό τηλεφώνου ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία που μπορεί να γίνουν εύκολα αντιληπτά από επιτήδειους.
  • Αποφεύγετε να γράφετε το ΡΙΝ οπουδήποτε.
  • Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το ίδιο ΡΙΝ σε περισσότερες από μια κάρτες σας.
  • Επιλέξτε και απομνημονεύστε τον κωδικό ΡΙΝ που μόνο εσείς θα γνωρίζετε και που δεν θα μπορεί να προσδιορισθεί από προσωπικά σας αντικείμενα που υπάρχουν στο πορτοφόλι ή στη τσάντα σας.
  • Μην δίνετε τον κωδικό σας PIN σε οποιονδήποτε και κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Εάν κάποιος, για παράδειγμα επικαλεσθεί ότι τηλεφωνεί από την τράπεζα και ζητήσει τον αριθμό του ΡΙΝ για επαλήθευση, μην τον δώσετε. Οι Τράπεζες δεν ακολουθούν αυτή την πρακτική. Εάν έχετε αναγνώριση κλήσης, καταγράψτε τον αριθμό που αναγράφηκε στην τηλεφωνική σας συσκευή και ενημερώστε αμέσως την Αστυνομία.
  • Μην αφήνετε ποτέ την απόδειξη συναλλαγής που έχει εκδώσει το Α.Τ.Μ.
  • Συγκρίνετε τις αποδείξεις ανάληψης χρημάτων του Α.Τ.Μ. με το μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο κίνησης του λογαριασμού σας. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε συναλλαγή που δεν έχετε πραγματοποιήσει ενημερώστε αμέσως την Τράπεζα.
  • Να υπογράφετε την κάρτα σας. Αυτό εμποδίζει τον οποιοδήποτε να παραποιήσει το όνομά σας πάνω σε αυτήν.
  • Μη δίνετε και μη δανείζετε ποτέ και σε κανέναν την κάρτα σας.
  • Όταν κυκλοφορείτε έχετε μαζί σας μόνο τις κάρτες που προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε.
Διαβάστε ακόμη  Haber Global: Η Ρωσία πιέζει τον Μητσοτάκη για την Αλεξανδρούπολη

Δείτε ακόμα από τη σελίδα μας στο Facebook

 

Ο Μπόρις μπορεί…και αξίζει τα συγχαρητήρια όλων μας! http://bit.ly/1O99bnO

Posted by alexpoli.gr Alexandroupolis on Saturday, 5 December 2015