Εορταστικός σκουπιδότοπος η Αλεξανδρούπολη. Εικόνες ντροπής

Θα περίμενε κανείς τέτοιες μέρες που το κέντρο της Αλεξανδρούπολης είναι χώρος έλξης χιλιάδων ανθρώπων λόγω και του πάρκου των Χριστουγέννων, η εικόνα της πόλης να είναι τουλάχιστον δυο φορές πιο προσεγμένη απ’ ότι συνήθως. Αυτό όμως μοιάζει περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός παρά με πραγματικότητα. Η πραγματικότητα έρχεται πιο κοντά σε εφιάλτη μπόχας παρά σε… όνειρο.

Λίγα μέτρα πιο κάτω από το πάρκο των Χριστουγέννων βρίσκεται το πάρκο της Αργούς. Εκατοντάδες άνθρωποι περνούν από εκεί καθημερινά μιας και είναι λογικό αφού βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα και ένας από τους λόγους που η πόλη μας έλκει επισκέπτες, είναι η θάλασσα. Όποιοι έκαναν χθες δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων το λάθος να πλησιάσουν εκεί…βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια κατάσταση πρωτοφανούς μπόχας. Οι δημόσιες τουαλέτες είναι σφραγισμένες…και οι περαστικοί ουρούν…έξω. Το αποτέλεσμα είναι να περνάς και να φεύγεις τρέχοντας λόγω της δυσοσμίας. Στις παρακάτω εικόνες είναι ο εξωτερικός χώρος γύρω από τις τουαλέτες. Το γιατί είναι “βρεγμένος”… δε χρειάζεται να το εξηγήσουμε. Χρειάστηκε να πάρουμε πολλές βαθειές ανάσες για να πλησιάσουμε να φωτογραφίσουμε αυτή την μοναδική εορταστική “ατραξιόν”. Πρόκειται για ξεκάθαρο υγειονομικό κίνδυνο και μάλιστα σε χώρο όπου τις μέρες αυτές περνούν παιδιά…

Διαβάστε ακόμη  7 μήνες μετά τις φωτιές, η απόφαση Κελέτση για ανασύσταση του Μελισσοκομικού Πάρκου Σουφλίου

WP_20151227_09_04_33_Pro

Πέριξ του χώρου…ο περαστικός μπορεί να απολαύσει την υπέροχη θέα στη θάλασσα… αλλά και τον διάκοσμο με το σκουπιδαριό…

Ας έρθουμε όμως και λίγο πιο πάνω από το πάρκο των Χριστουγέννων. Όλες οι παρακάτω φωτογραφίες είναι σημερινές (27/12) και βγαλμένες από την περιοχή του Δημαρχείου μέχρι το πολυσύχναστο εορταστικό πάρκο…επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και επί της Βενιζέλου. Δηλαδή είναι εικόνες που βλέπει… πολύς κόσμος… Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι εικόνες αυτές δεν υπάρχουν μόνο τώρα αλλά εδώ και μήνες. Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πάει καλά με τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου… Παρ’ όλα αυτά η Δημοτική Αστυνομία εξακολουθεί να μη λαμβάνει εντολές να κόψει πρόστιμα σε όσους κάνουν την πόλη σκουπιδότοπο….