Ερώτηση Γκαρά για την μεταφορά των μαθητών των απομακρυσμένων περιοχών του Ν. Έβρου

Καιρός ήταν να δούμε τους βουλευτές Έβρου του Σύριζα να δραστηριοποιούνται επιτέλους και να καταθέτουν ερωτήσεις για τα σημαντικά προβλήματα του Νομού. Το τελευταίο διάστημα από πλευράς βουλευτών υπήρχε σιγή ιχθύος ενώ δεν έλειπαν και τα σχόλια του κόσμου για την “εξαφάνιση” τους.

Το θέμα της ερώτησης που κατατέθηκε από την βουλευτή Έβρου Αναστασία Γκαρά, αφορά την μεταφορά των μαθητών των απομακρυσμένων περιοχών του Ν. Έβρου. Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στη μεταφορά των μαθητών από τα απομακρυσμένα χωριά του Έβρου προς τα πλησιέστερα δημόσια σχολεία παρουσιάζει στη Βουλή με ερώτησή της η Βουλευτής Π.Ε.  Έβρου Αναστασία Γκαρά.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση, που συνυπογράφουν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  παρουσιάζονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες και οι μαθητές κατά την μεταφορά τους στα δημόσια σχολεία λόγω της αδυναμίας συντονισμού με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ και τα κωλύματα που  εμφανίζονται στην προμίσθωση των Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη  Δυναμική παρουσία της Αλεξανδρούπολης στην 25η έκθεση τουρισμού «Travel Expo Cyprus 2024»

Μεταξύ άλλων η βουλευτής, σημειώνει την ανάγκη διόρθωσης των παραμέτρων που καθιστούν αδύνατη την προμίσθωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων στις περιοχές αυτές, καθώς και την ανάγκη ένταξης των Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων της πλησιέστερης έδρας στη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια.

Παράλληλα υπογραμμίζεται το συνταγματικό δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση και στην υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε αυτή  και η ευθύνη του κράτους να προστατεύει και να μεριμνεί επιπλέον για τις δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες περιοχές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  1. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να προβλέπονται οι παραπάνω δυσχερείς παράμετροι στο σχετικό Νόμο για την μεταφορά μαθητών;
  2. Υπάρχει πρόθεση για ένταξη των Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων της πλησιέστερης έδρας στη διαδικασία πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια;