Ηχητικό απόσπασμα δείχνει ότι το θέμα της ΤΙΕΔΑ είχε αναφερθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα χρόνο πριν

Ηχητικό ντοκουμέντο – απόσπασμα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 5/11/2014 βγήκε στη δημοσιότητα και σε αυτό ακούγεται ο κ. Φωτιάδης να τονίζει το Νόμο σύμφωνα με τον οποίο οι μισθοί στα διοικητικά συμβούλια των ανώνυμων εταιρειών ΟΤΑ, θα πρέπει να περιοριστούν στο 50%.

Συγκεκριμένα ο κ. Φωτιάδης αναφέρει:

….από 1/1/2013, η αποδοχή αποζημιώσεως, τα έξοδα, αμοιβές των διοικητών, υποδιοικητών, προέδρων, αντιπροέδρων, διευθυνόντων συμβούλων καθώς και μελών διοικητικού συμβουλίου ιδρυμάτων, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των δήμων και των περιφερειών, καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου συμπεριλαμβανομένων των συνδέσμων αλλά και των ανωνύμων εταιρειών, μειώνονται κατά 50%. Επομένως θα πρέπει σε όλα τα διοικητικά συμβούλια, θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή, και μάλιστα το ξανατονίζω από 1/1/2013, αναδρομικά και εδώ επιμένω, το άλλο το είπα απλώς μόνο θεωρητικά και δεν το ξέρω, και το ξανατονίζω ότι και το ποσό που πήραμε τα 631 ή 700 που είχαμε πάρει, υπερέβαινε ελαφρώς το ποσό αυτό, ήτανε χαμηλό και το είπα έχει καταγραφεί στα πρακτικά ότι είναι πολύ λογικό, και έτσι λοιπόν θα σας πω ότι στην ανώνυμη εταιρεία του Δήμου που λέγεται ΤΙΕΔΑ, με βάση την απόφαση του 2012 την τελευταία, ότι ο μισθός του προέδρου είναι 2.500 ευρώ αντί 631 ευρώ, του δε αντιπροέδρου είναι 1.500 ευρώ…

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Ακολούθησε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο κ. Λαμπάκη για το αν το θέμα αυτό είναι εκτός θέματος και αν τελικά καταγραφεί στα πρακτικά, πράγμα το οποίο έγινε.

Με βάση το ηχητικό απόσπασμα η πλευρά Φωτιάδη αλλά και η πλευρά Μιχαηλίδη, τονίζουν ότι ο Δήμαρχος γνώριζε το θέμα και ψευδώς ο κ. Αρβανιτίδης, νυν πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, ανέφερε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι ο Δήμαρχος δεν γνώριζε.

Μάλιστα με ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Μιχαηλίδης, επικεφαλής της ΑΝΑ.Σ.Α.  καυτηριάζει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης απείλησε τον ίδιο και τον κ. Φωτιάδη με μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή δήλωσαν ότι ο κ. Λαμπάκης γνώριζε.

Ακούστε το απόσπασμα: