Η μόδα στα χτενίσματα για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2016!

Κυματιστά μαλλιά

trends mallia ximonas 2016

Τα boho κυματιστά μαλλιά ήταν και μία από τις πιο απλές τάσεις στα χτενίσματα για το Καλοκαίρι. Το point σε όλο αυτό το στυλ είναι να μην δείχνουν στυλιζαρισμένα, αλλά να μοιάζουν περισσότερο σαν να τα άφησες απλά να στεγνώσουν μόνα τους. Φυσικά όμως όσες δεν έχουν σπαστά μαλλιά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το πιστολάκι, χωρίς να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια ώστε να δείχνουν τέλεια.

Ίσια μαλλιά

isia mallia xtenismata 2016

Νομίζω είναι υπερβολή το να αναφέρουμε το πόσο φινετσάτα δείχνουν τα μαλλιά μας, όταν είναι καλά ισιωμένα και δείχνουν λεία και λαμπερά. Οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει και αυτή η πρόταση για τον φετινό Χειμώνα!

Βαθιά χωρίστρα στο πλάι και στη μέση

xtenismata fthinoporo ximonas 2016xtenismata xoristra ximonas 2016

Και τα δύο στυλ τα συναντήσαμε πολύ τον τελευταίο χρόνο και ειδικά την χωρίστρα που επανήλθε στο κέντρο. Όσο για την χωρίστρα στο πλάι, θυμήσου πως πρέπει να είναι βαθιά και γι’ αυτό αν είναι πολύ βαριά η τρίχα σου, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις διακοσμημένα τσιμπιδάκια, για να κάνεις το look σου ακόμη πιο κομψό.

 

Κότσοι με κόμπους

kotsoi fthinoporo ximonas 2016

Και αυτή εδώ η πρόταση είναι μία από τις πιο εύκολες, μιας και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κάνεις έναν κότσο, κατά προτίμηση χαμηλό, δημιουργώντας έναν κόμπο. Μπορείς βέβαια να τον διακοσμήσεις και με διάφορα accessories για τα μαλλιά, ανάλογα με το στυλ που θέλεις να ακολουθήσεις.

 

Πιασμένα μισά μισά

hairstyle trends ximonas 2016

Το συγκεκριμένο hairstyle μας θυμίζει λίγο τα παιδικά μας χρόνια, μιας και τότε ήταν πολύ συνηθισμένο και το επέλεγαν οι περισσότερες μητέρες για τις κόρες τους. Είναι απλό, είναι σικάτο και μπορείς να το κάνεις μέσα σε μόλις 1 λεπτό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό όμως θα έδειχνε αν κρεπάριζες λίγο την κορυφή πριν τα πιάσεις πίσω.

 

Πιασμένα ψηλά

hairtyles fthinoporo 2015

Είτε θέλεις να κάνεις κότσο είτε απλά να πιάσεις τα μαλλιά σου κοτσίδα, το ιδανικό πλέον είναι να τα μαζέψεις αρκετά ψηλά και να δώσεις όγκο στο πάνω μέρος. Ο Marc Jacobs και ο Alexander McQueenήταν αυτοί που χρησιμοποίησαν πολύ αυτή την πρόταση, στα fashion shows τους και απ’ότι φαίνεται θα συνεχίσουμε να την συναντάμε για πολύ ακόμη.

 

Wet Look

wet look xtenismata 2016

 

Κοτσίδα και πλεξούδες

tasis modas xtenismata 2016pleksoudes 2016

Οι πλεξούδες είναι μία από τις τάσεις της μόδας που όπως φαίνεται ήρθε για να μείνει. Υπάρχουν τόσοι διαφορετικοί τύποι για να διαλέξεις, που πάντα το χτένισμα σου θα δείχνει διαφορετικό και ταυτόχρονα τόσο όμορφο. Και οι αλογοουρές όμως είναι σταθερή αξία, είτε τα μαλλιά σου έχουν όλα το ίδιο μήκος είτε έχεις κάποια φράντζα ή αφέλειες.

 

Μακριές αφέλειες – Φράντζα

xtenismata afelies frantza 2016

Μπορεί να τις αποφεύγεις τους καλοκαιρινούς μήνες, μιας και η θερμοκρασία δεν σε βοηθάει να δείχνουν πάντα περιποιημένες, αλλά τον φετινό χειμώνα μπορείς να τις εντάξεις στο κούρεμα σου και να είσαι απόλυτα in-fashion.

 

60s και Retro hairstyles

60s xtenismata retro hairstyles fthinoporo 2015

Όπως αναφέραμε και στα trends για τα ρούχα, όλες οι προτάσεις για το 2015 – 2016 είναι εμπνευσμένες από την εποχή των 60s και 70s, ενώ υπάρχουν και μερικές από τα 80s. Οπότε όσες θέλανε να δοκιμάσουν την μόδα που είχε επαναφέρει η Amy Winehouse, αυτή είναι η ευκαιρία τους. Πραγματικά πιστεύω πως αυτές ήταν οι πιο στυλάτες εποχές, δεν συμφωνείς;

 

Faux Bob Hairstyles

Bob Hairstyles ximonas 2016

Τέλος, τα κοντά κουρέματα είναι πάντα πολύ στυλάτα, αλλά επειδή δεν έχουμε όλες το κουράγιο να κόψουμε τις κοτσίδες μας, από φέτος μπορούμε να ακολουθήσουμε την συγκεκριμένη πρόταση, κατά την οποία μπορείς να μαζεύεις τα μαλλιά σου προς τα μέσα, κάνοντας τα να δείχνουν σαν να έχεις ένα bob κούρεμα.

Πηγή: http://www.ediva.gr/