Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Θράκης συμμετέχει στο Πανελλαδικό Παν-αναπηρικό συλλαλητήριο των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους  ενάντια στην κρίση και στις επιπτώσεις της σύμφωνα με τη διακήρυξη της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την 4η Νοεμβρίου 2015.

Η Ένωση με τα μέλη της από τις Καστανιές του Έβρου μέχρι την Ορεινή Ξάνθη θα δώσει το δυναμικό παρόν της στις 4 Νοεμβρίου 2015 στην Πλατεία Ομονοίας στην Αθήνα στις 11 το πρωί.

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση

Όλοι μαζί Ελληνίδες και Έλληνες με αναπηρία ενωμένοι και αποφασισμένοι για την προστασία των δικαιωμάτων μας, την κοινωνική ένταξη, την αξιοπρεπή διαβίωση, την κοινωνική προστασία, την άρση όλων των αδικιών και μορφών διάκρισης σε βάρος μας.

Π Α Λ Ε Υ Ο Υ Μ Ε

 Για την εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη.

Α Γ Ω Ν Ι Ζ Ο Μ Α Σ Τ Ε

 

  • Για την προστασία των προγραμμάτων οικονομικής στήριξης – τα γνωστά προνοιακά επιδόματα που είναι τα μόνα που συνδέονται με το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία.

 

Καμιά σύνδεση των επιδομάτων αναπηρίας με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

 Την εξαίρεση των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία από ρυθμίσεις που θα στοχεύουν σε νέες μειώσεις των συντάξεων.

 

  • Την χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όλους τους συνταξιούχους άτομα με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικιακών κριτηρίων.
  • Την άρση των μειώσεων που έχουν επέλθει στους μισθούς των εργαζομένων- ατόμων με αναπηρία-που έχουν επέλθει εξαιτίας των μνημονίων για να ζήσουν με αξιοπρέπεια οι εργαζόμενοι.
  • Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για την ειδική εκπαίδευση με την πρόσληψη κατά προτεραιότητα εκπαιδευτικών με αναπηρία. Να σταματήσει το φαινόμενο των αναπληρωτών. Χρειάζονται επιτέλους μόνιμοι διορισμοί. Όλα τα σχολεία να ανοίγουν την ίδια ημέρα.
  • Την εξαίρεση του τομέα Πρόνοιας και Υγείας από τις δεσμεύσεις της νέας συμφωνίας για περαιτέρω μειώσεις των δαπανών. Αντίθετα επιβάλλεται αύξηση των δαπανών τουλάχιστον στα κατώτερα όρια ασφάλειας που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο 7% του ΑΕΠ και όχι στο 5% που ισχύει σήμερα στην χώρα μας.
  • Την παροχή κοινωνικής προστασίας, δημόσια δίκτυα υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής ασφάλισης, ειδική μέριμνα για τις γυναίκες με αναπηρία, τις μητέρες παιδιών με αναπηρία και τους μετανάστες και πρόσφυγες με αναπηρία.
  • Την προστασία του συστήματος χορήγησης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε κάθε άτομο με αναπηρία είτε είναι ασφαλισμένος είτε ανασφάλιστος .Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση στα φάρμακα υψηλού κόστους από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

ΩΣ  ΕΔΩ!!! Δεν θα πληρώσουν πια την κρίση αυτοί που δεν φταίνε, οι πλέον ευάλωτοι, τα άτομα με αναπηρία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας  από την οικονομική κρίση, από την κρίση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα από αγώνες δεκαετιών. Τα χρονικά περιθώρια φυσικής κοινωνικής και οικονομικής ανοχής των ατόμων με αναπηρία εξαντλήθηκαν.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Προ των πυλών επικίνδυνα φαινόμενα – Κίνδυνος για πλημμύρες