Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ένα λογοτεχνικό-θεατρικό κείμενο, ένα έργο τέχνης, μια φωτογραφία, μια μουσική, ένα καπέλο, μια στιγμή, ένα συναίσθημα…
Όλα μπορούν να αποτελέσουν την αφορμή ….

Όλα μπορούν να αποτελέσουν ερεθίσματα για την έναρξη του θεατρικού παιχνιδιού!

Και τότε τα πάντα μπορούν να συμβούν…

Το ΕΜΘ σε συνεργασία με την ηθοποιό Μαρία Παπαδοπούλου δημιουργούν «Το κουκούλι», ένα εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά.

Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα ταξίδι στη φαντασία.

Με αυτοσχεδιασμούς, κινητικές – σωματικές ασκήσεις, μιμήσεις, φωνητικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, μεταμφιέσεις, τα παιδιά δημιουργούν, νιώθουν, δραστηριοποιούνται, αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, αναπτύσσουν πρωτοβουλίες, εκφράζουν ιδέες, επινοούν, ανακαλύπτουν, συνθέτουν, φτιάχνουν το δικό τους μαγικό χώρο και ξεκινούν!!!
Σε ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης, με ομαδικότητα και συνεργατικότητα -χωρίς το άγχος της απόρριψης, του σωστού και του λάθους- τα παιδιά εκφράζουν την άποψή τους πάνω σε κοινωνικά θέματα, έννοιες και αξίες που διέπουν τη ζωή μας, ενώ παράλληλα αποκτούν τη δυνατότητα να αναγνωρίζουν και να σέβονται τα δικά τους συναισθήματα, καθώς επίσης και τα συναισθήματα των ανθρώπων που τα περιβάλλουν.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 6 έως και 9 ετών και θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή

Εγγραφές και πληροφοριές στο 2551036663, info@emthrace.org
Η Μαρία Παπαδοπούλου είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» του Γ.Κιμούλη (2002) με καθηγητές τον Γ. Κιμούλη , την Ταμίλα Κουλίεβα , την Ελένη Χατζηαργύρη, τον Δημήτρη Βάγια , τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, το Νίκο Τουλιάτο, την Κική Σελιώνη κ.α.
Παρακολούθησε εργαστήρια Physical Theatre με το Marcello
Magni (Theatre de Coplicite).

Πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά από το 2005.

2005 Θεατρικό παιχνίδι σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα παιδιών Απόδημου Ελληνισμού που διεξάγεται στο κατασκηνωτικό κέντρο «Γ. Παπαδριέλης» του Δήμου Κομοτηνής

2005 -2008 Θεατρικό παιχνίδι στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Κομοτηνής

2012 Θεατρικό παιχνίδι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Σαμοθράκης

2009-2013 Θεατρικό παιχνίδι στo κέντρο ημέρας για άτομα με αναπηρία στο παιδικό χωριό SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.

Ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη συνεργάστηκε με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και τους σκηνοθέτες Στέφαν Στάιτσεφ, Γιάννη Διαμαντόπουλο, Δημήτρη Ιωάννου, Πάνο Παπαϊωάννου, Δημήτρη Παπασταμάτη, Αλμπέρτα Τσομπανάκη κ.α.
Συμμετείχε σε παρουσιάσεις βιβλίων πολλών συγγραφέων.
Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον ηθοποιό Φιλοποίμενα Ανδρεάδη και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης.

10410831_10153911110424701_3486934749404951044_n