Ινστιτούτο ΓΣΕΕ: Όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έχασαν ήδη το 10% της αγοραστικής τους δύναμης λόγω εκτίναξης του πληθωρισμού  

Ο κατώτατος μισθός πριν την αύξηση της 1ης Μαΐου (7,5%) είχε υποστεί πραγματική μείωση 18% λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού (10,2% τον Απρίλιο).

Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει τις επόμενες μέρες το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ο κατώτατος μισθός πριν την αύξηση της 1ης Μαΐου (7,5%) είχε υποστεί πραγματική μείωση 18% λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού (10,2% τον Απρίλιο). Αυτό σημαίνει ότι παρά την τελευταία αύξηση, οι 650.000 μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό έχουν χάσει σχεδόν το 10% της αγοραστικής τους δύναμης.

Η ανάγκη στήριξης των χαμηλόμισθων και των πιο ευάλωτων νοικοκυριών είναι προφανής, σημειώνει ο συντάκτης – και έχει απόλυτο δίκιο.

Διαβάστε ακόμη  Βολές του στρατού στο πεδίο βολής «Αετός»

Η παραπάνω εκτίμηση εμπεριέχεται στην Έκθεση για την οικονομία που «τρέχει» ομάδα επιστημόνων υπό τον πρόεδρο του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ Γιώργο Αργείτη και η οποία θα παρουσιαστεί στα τέλη Μαΐου σε ειδική εκδήλωση της ΓΣΕΕ.

Στην Έκθεση, όπως πληροφορείται η στήλη, υπάρχουν και άλλα σημαντικά ευρήματα, τα οποία και θα συζητηθούν, αφού αναδεικνύουν το βάθος της κρίσης και τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης!

Πηγή ieidiseis