Καθημερινές πλέον οι συλλήψεις διακινητών…

Συνελήφθησαν στις 10 και 11-12-2015, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 47χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και 31χρονος υπήκοος Γερμανίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, αστυνομικοί Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 47χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εντόπισαν στο εσωτερικό του, τριάντα επτά (37) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στην ενδοχώρα.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 31χρονο, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπίστωσαν ότι προωθούσε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, μία (1) μη νόμιμη μετανάστρια.

Διαβάστε ακόμη  Haber Global: Η Ρωσία πιέζει τον Μητσοτάκη για την Αλεξανδρούπολη

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου η μη νόμιμη μετανάστρια κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) διαβατήριο των γερμανικών αρχών, που ανήκει σε άλλο άτομο, ενώ σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 3 κινητά τηλέφωνα
  • 1 διαβατήριο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.