Και πλοίο με ανεμογεννήτριες στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

gnomh-orange-grayΚατέπλευσε  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το M/V MEGAN C για εκφόρτωση και προσωρινή εναπόθεση ανεμογεννητριών επί του νέου προβλήτα του λιμένα, ενώ ταυτόχρονα, στον ίδιο χώρο, εξελίσσονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες εκφόρτωσης  σωλήνων του έργου TAP.

Όπως επισημαίνεται , η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των νέων – σύγχρονων υποδομών του λιμένα, συνεχίζεται με την προσέλκυση διαρκώς αυξανόμενου  όγκου και ειδικής κατηγορίας φορτίων, ενώ παράλληλα ενισχύεται ο κυρίαρχος ρόλος του στην υλοποίηση μεγάλων ενεργειακών έργων, που καθιστούν σταδιακά την Αλεξανδρούπολη, με επίκεντρο το λιμάνι της, σε σημαντικό ενεργειακό κόμβο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

πλοίο με ανεμογεννήτριες

Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση φθορών δαπέδων και οδοστρωμάτων

Σε εξέλιξη βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες εργασίες επισκευών – αποκατάστασης δαπέδων και οδοστρωμάτων, που υλοποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης εντός της Χερσαίας Ζώνης του επιβατικού και εμπορικού λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο των ανωτέρω εργασιών, εκτελούνται σήμερα εργασίες επί της οδού έμπροσθεν του Τελωνείου Αλεξανδρούπολης, με τις οποίες ενισχύεται η ασφαλής κυκλοφορία – διέλευση οχημάτων από και προς τους χώρους του λιμένα, σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Οργανισμός για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ΙSO 39001:2012.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.

Περισσότερα θέματα από την εφημερίδα Η Γνώμη εδώ