Κατέσχεσαν ολόκληρο το μισθό εργαζόμενου στην Αλεξανδρούπολη για χρέος 5.000 ευρώ στην εφορία

Για χρέος 5.000 ευρώ στην εφορία του τράβηξαν από το λογαριασμό 730 ευρώ, ολόκληρο τον μισθό του δηλαδή. Το περιστατικό έλαβε χώρα σήμερα 27/11 στην Αλεξανδρούπολη. Ο εργαζόμενος, οικογενειάρχης και πατέρας 2 παιδιών, πήγε στην τράπεζα να κάνει ανάληψη μιας και σήμερα το πρωί θα έμπαινε κανονικά ο μισθός του στο λογαριασμό.

Προς μεγάλη του έκπληξη διαπίστωσε ότι μέσα στο λογαριασμό υπήρχε μηδενικό υπόλοιπο. Μπήκε στην τράπεζα για να ρωτήσει τι συνέβη και εκεί τον ενημέρωσαν ότι τα χρήματα του μισθού του δεσμεύτηκαν λόγω χρέους στην εφορία.

Το alexpoli.gr επικοινώνησε με την οικογένεια και μίλησε με τη σύζυγο του. Η σύζυγος μας είπε ότι πραγματικά έγιναν έξω φρενών όταν διαπίστωσαν τι είχε συμβεί καθώς δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση ότι λόγω της οφειλής θα γίνει κατάσχεση μισθού. Θεωρώντας επίσης ότι δε κινδυνεύουν από κάτι τέτοιο λόγω του ακατάσχετου ορίου των 1000 ευρώ, δεν είχαν δηλώσει τον λογαριασμό ως ακατάσχετο. Τελικά με τη βοήθεια του λογιστή τους ο λογαριασμός δηλώθηκε σήμερα ως ακατάσχετος και την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται τα χρήματα να επιστραφούν.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Είναι πάντως απορίας άξιο το πώς το κράτος προχωρά σε τέτοιες εποχές σε κατασχέσεις μισθών, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως οποιαδήποτε ενημέρωση…