Κλειστό το δημόσιο ΙΕΚ της Αλεξανδρούπολης

Σε απόγνωση βρίσκονται χιλιάδες παιδιά που περιμένουν με αγωνία να ξεκινήσουν τα μαθήματα στα δημόσια ΙΕΚ, τα οποία παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά εδώ και μία 20ετία, λόγω έλλειψης κονδυλίων.

Τα δημόσια ΙΕΚ, που θα έπρεπε να λειτουργούν από την 1η Οκτωβρίου δεν έχουν ανοίξει ακόμη, καθώς δεν έχουν προσληφθεί οι περίπου 7.000-8.000 εκπαιδευτές που πρέπει να διδάξουν τους μαθητές των ΙΕΚ, σύμφωνα με το Έθνος. Δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 30.000.000 ευρώ που απαιτούνται για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ, καθώς δεν έχουν πληρωθεί και τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου.

Στην Αλεξανδρούπολη, 300 νέοι και πάνω από 200 παλαιότεροι μαθητές βρίσκονται στην αναμονή, αφού η διεύθυνση του ΙΕΚ δεν έχει καμία ενημέρωση αναφορικά με τον χρόνο έναρξης των μαθημάτων. Άλλωστε, για να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι προσλήψεις των εκπαιδευτών από το υπουργείο, κάτι που ίσως γίνει τις επόμενες ημέρες, αφού οι κατάλογοι θα είναι έτοιμοι την Πέμπτη.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη- Δ. Παπαστεργίου: «Η Ελλάδα διαθέτει τους επιστήμονες, δημιουργεί τις υποδομές και υπάρχει η πολιτική βούληση να παράξει τεχνητή νοημοσύνη»

Πάντως, στο ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης τα τηλέφωνα από μαθητές και γονείς δεν έχουν σταματήσει να χτυπάνε, καθώς μέρα με τη μέρα η αγωνία τους μεγαλώνει, ενώ υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών…