Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονίας & Δασολογίας Ορεστιάδας / «κατάρρευση του αριθμού εισακτέων» φόβος για κλείσιμο της σχολής

Διάχυτη είναι στους ακαδημαϊκούς κύκλους η αναστάτωση που επέφερε η ανακοίνωση των βάσεων για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, με την οποία διαπιστώνεται «κατάρρευση του αριθμού εισακτέων» σε πολλά πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας, ανάμεσά τους και αυτά του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στην Ορεστιάδα. Και παρότι «τα αποτελέσματα αυτά ήταν αναμενόμενα από τη στιγμή που θεσμοθετήθηκε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής», όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας Ορεστιάδας, Σπύρος Κουτρούμπας, οι πανεπιστημιακοί περιμένουν πλέον από το Υπουργείο Παιδείας «να αποτιμήσει τα αποτελέσματα και να  ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του».
Ο κ. Κουτρούμπας, μάλιστα, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για την επικείμενη αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, την οποία εξήγγειλε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι «θα είναι λάθος να χρησιμοποιηθούν τα φετινά αποτελέσματα ως εργαλείο σε μία τέτοια διαδικασία, διότι τα πανεπιστήμια δεν είναι super market, να δούμε ποιο έχει μεγάλη εμπορική κίνηση και να το κρατήσουμε και να κλείσουμε εκείνο που έχει μικρότερη», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το όλο εγχείρημα, όπως εξελίχθηκε, φάνηκε σαν πειραματισμός», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «πειραματισμοί δεν χωρούν όταν έχουμε να κάνουμε με τον μέλλον των παιδιών», και κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «να διορθώσει τις αστοχίες».

ertnews