Κύπελλο Ελλάδας: Νίκη της ΑΕΚ στην Ξάνθη

Δεύτερη στη σειρά νίκη για την ΑΕΚ με “υπηρεσιακό” προπονητή τον Στέλιο Μανωλά, με την Ένωση μετά τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα να επικρατεί απόψε και στα Πηγάδια απέναντι στην Ξάνθη με 1-0, στον εναρκτήριο αγώνα του 7ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στον αγώνα πρωταθλήματος η ομάδα της Θράκης είχε υποχρεώσει την Ένωση σε “λευκή” ισοπαλία ύστερα από ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις.

Σήμερα όμως ο αγώνας ήταν καλός και αμφίρροπος, ιδιαίτερα μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, που σημείωσε στο 51΄ ο Κρισάντους με σουτ από τη μικρή περιοχή, αφού εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των αμυντικών της γηπεδούχου σε κόρνερ του Μπουονανότε.

Στο 69΄ η Ξάνθη έφτασε κοντά στο 1-1, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Φάρκας από εκτέλεση κόρνερ πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπαρόχα, με τον Βενεζουελάνο τερματοφύλακα να κρατά τη νίκη όταν απέκρουσε εκπληκτικά νέα κεφαλιά, του Ερέα αυτή τη φορά, στο 72΄.

Εκτός του αγώνα, η Ξάνθη έχασε και τον Βασιλακάκη, που έγινε αλλαγή στο 20ό λεπτό λόγω τραυματισμού και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πρόκειται για ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, πρόγνωση που αν επαληθευτεί θα τον κρατήσει περίπου δύο μήνες εκτός δράσης.