Λαμπάκης: Συνέδριο για το αύριο, όχι για το χθες, το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών

Την οικονομική ανασυγκρότηση της Θράκης θα έχει στο επίκεντρο το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών που ξεκινά αύριο το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο των Φερών και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με θεία λειτουργία στην Παναγία Κοσμοσώτηρα και ανάγνωση του ψηφίσματος του συνεδρίου.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του 10ου συνεδρίου, η οποία είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των 13 δημάρχων της Θράκης, δίνοντας ταυτόχρονα την απάντησή του σε δύο πολιτιστικούς συλλόγους που έριξαν τα βέλη τους στη φετινή διοργάνωση, κάνοντας λόγο για συνέδριο δημοτικών υπαλλήλων και κωμωδία που θα πρέπει να σταματήσει.

Ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως οι εν λόγω σύλλογοι θέλησαν να κάνουν αντιπολίτευση με τις ανακοινώσεις τους αυτές, τονίζοντας πως στο συνέδριο «θα μιλήσουμε μόνο για την οικονομική ανασυγκρότηση της Θράκης, αφού από τις 7 εισηγήσεις μόνο 1 αφορά στην αρχαία Θράκη», καθώς, όπως είπε, «η ελληνική Θράκη στην οποία ζούμε έχει τους υψηλότερους δείκτες φτωχοποίησης και ανεργίας και οι 13 δήμαρχοι νιώσαμε ότι θα πρέπει να μιλήσουμε μόνο για αυτό το θέμα, αφού δεν αντέχουμε να βλέπουμε άλλο τόσους πεινασμένους και δυστυχισμένους ανθρώπους. Οι δύο σύλλογοι που θέλησαν να αντιπολιτευτούν ισχυρίζονται ότι θα έπρεπε και σε αυτό το συνέδριο να μιλήσουμε για εκστρατείες του 1916 και σφαγές του 1922, και για την ιστορία των αλησμόνητων πατρίδων. Όλα αυτά, τα έχουμε ως φάρο, είναι άλλωστε αυτά που δημιουργούν την καλή ή κακή ιστορία της χώρας και του λαού μας, όμως κάποια στιγμή, είναι υποχρέωσή μας να μιλήσουμε και για την οικονομία. Αγαπάμε και σεβόμαστε όλους τους Θρακιώτες, όπου κι αν ζουν και γι’ αυτό τους δώσαμε τελικά περισσότερες ώρες λόγο από αυτές που ζήτησαν, αλλά οι συγκεκριμένοι ήθελαν να ορίσουν όλο το πρόγραμμα και να μιλήσουμε πάλι για το χθες. Εμείς θεωρήσαμε ότι πρέπει να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο».

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»