Λουκέτο στα καταστήματα του Έβρου στις 4 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, κ. Χατζημιχαήλ Κωνσταντίνου και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου, κ. Μπέλλα Αθανάσιου πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση των εκπροσώπων του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Φερών, της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Διδυμοτείχου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου, της Συντεχνίας Κουρέων –Κομμωτών Αλεξανδρούπολης, του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Έβρου, του Σωματείου Ανθοπωλών Ν. Έβρου, του Σωματείου Επαγγελματιών Εστιατορίων- Καφέ – Μπαρ Αλεξανδρούπολης και του Σωματείου Παντοπωλών Αλεξανδρούπολης με θέμα το ασφαλιστικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αποφασίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου, ημέρα πανελλαδικής κινητοποίσης εργαζομένων και επιστημονικών φορέων κατά του ασφαλιστικού, να παραμείνουν κλειστά και τα καταστήματα του Έβρου.

Παράλληλα, με το κλείσιμο των καταστημάτων, οι εκπρόσωποι των φορέων, ομόφωνα πήραν τις εξής αποφάσεις:

Διαβάστε ακόμη  2,5 (τουλάχιστον) χαμένα χρόνια για το λιμάνι Αλεξανδρούπολης

-Συνάντηση με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Έβρου και τους θεσμοθετημένους εκπροσώπους των δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, για συντονισμό των δράσεων για την στήριξη των κινητοποιήσεων της 4ης Φεβρουαρίου 2016.

-Πραγματοποίηση πανεμπορικού συλλαλητηρίου την ίδια ημέρα, 4 Φεβρουαρίου, στο κέντρο της πόλης με αφετηρία το Επιμελητήριο Έβρου επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη.

-Πρωτοβουλίες ενημέρωσης όλου του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής ώστε να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και τις κινητοποιήσεις.

-Πρόσκληση στους εκπροσώπους των μεγάλων αλυσίδων και πολυκαταστημάτων για συμμετοχή στο κλείσιμο των καταστημάτων που διευθύνουν.

-Έκφραση της αλληλεγγύης μας στον αγώνα των αγροτών και Πρόσκληση στους εκπροσώπους τους για ενεργό συμμετοχή και στήριξη των κινητοποιήσεων.

Newsroom Alexpoli.gr