Μανιταροπιτάκια τρέλα

Μια συνταγή για μανιταροπιτάκια με γεύση…τρέλα από το πάντρεμα των καφέ μανιταριών με το πράσο και το κρεμμύδι!!!!!! Γενικά ότι μπήκε σε αυτή τη συνταγή ήταν ταιριαστό!!!!!! Η ζύμη είναι αυτή για πεϊνιρλί, υπέροχη από μόνη της! Αγκάλιασε τη γέμιση κι έγινε ένας γευστικός έρωτας όλο τρέλα!

Υλικά για τη γέμιση:

  • 500γρ. καφέ μανιτάρια
  • 300γρ. πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 200γρ. καπνιστό bacon
  • 300γρ. τυρί τριμμένο, εγώ έβαλα gouda
  • 100ml ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα κουρκουμά
  • 2 πρέζες μαύρο πιπέρι
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι τα φύλλα
  • ½ κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • ½ κύβο βοδινού

Υλικά για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 3 φακελάκια ξερή μαγιά (ή 60γρ νωπή)
  • 3 φλυτζάνια γάλα (φλυτζάνι = 180γρ. υγρό)
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη

manitaropitakia

Τι κάνουμε:

1.Ψιλοκόβουμε το πράσο και το κρεμμύδι.

2.Κόβουμε με τα δάχτυλα τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.

3.Βάζουμε σε κατσαρόλα το πράσο και το κρεμμύδι με μισό ποτήρι νερό στο οποίο διαλύσαμε μισό κύβο βοδινού αλμυρό και τα βράζουμε για να μαλακώσουν 10 λεπτά . Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζουμε από τα πολλά υγρά.

4.Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το μπέικον για 5 λεπτά.

5.Προσθέτουμε το μείγμα πράσων και κρεμμυδιού, τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα σε μέτρια φωτιά.

6.Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

7.Έχουμε φτιάξει τη ζύμη σαν αυτή που είναι για πεϊνιρλί (δείτε οδηγίες πιο κάτω) και ανοίγουμε χονδρό ορθογώνιο φύλλο (μισού εκατοστού περίπου σε πάχος) το οποίο κόβουμε σε 3 ισομεγέθη κομμάτια στα οποία βάζουμε τριμμένο τυρί και πάνω του 2 κουταλιές γέμιση.

8.Κλείνουμε ξεκινώντας από τις άκρες που τις φέρνουμε προς τη μέση και κολλάμε και τα πλαϊνά της ζύμης μεταξύ τους.

9.Τα τοποθετούμε σε ταψί ρηχό με χαρτί ψησίματος και τα αφήνουμε μισή ώρα.

10.Τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς αντιστάσεις και στη μέση του φούρνου για 35 περίπου λεπτά.

Για τη ζύμη:

1.Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα,

2.Βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι και τέλος το αλάτι.

3.Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.

4.Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

5.Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε χοντρό φύλλο και κόβουμε μακρόστενα κομμάτια.