Μας ζούνε οι Τούρκοι επισκέπτες…

Είναι κοινό μυστικό που συχνά πλέον αποφεύγουμε να συζητάμε ανοιχτά. Την αγορά της Αλεξανδρούπολης την συντηρούν πλέον οι Τούρκοι επισκέπτες λένε πολλοί καταστηματάρχες με νόημα.

Η οικονομική κρίση έχει αποδυναμώσει το πορτοφόλι του Έλληνα τόσο πολύ, που αν δεν υπήρχαν οι Τούρκοι τουρίστες… θα είχαμε κλείσει σχεδόν όλοι,  λέει στο Alexpoli.gr με νόημα καταστηματάρχης που ασχολείται με την εστίαση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η κίνηση στην πόλη όταν κάποια Σαββατοκύριακα δεν έρχονται Τούρκοι, είναι εμφανώς πεσμένη. Το σαββατοκύριακο που πέρασε λόγω των εκλογών στην Τουρκία, η ροή Τούρκων επισκεπτών ήταν ελάχιστη. Το γεγονός αυτό είχε άμεσο αντίκτυπο σε πολλά καταστήματα της πόλης, καθώς ακούσαμε το ίδιο πράγμα από αρκετούς επιχειρηματίες.

Διαβάστε ακόμη  Μαργαρίτης Σχοινάς από Αλεξανδρούπολη: Η Θράκη αναδεικνύεται σε έναν πυλώνα, μία βιτρίνα της Ευρώπης

Θα έχει διάρκεια το ρεύμα αυτό; Αυτό είναι το ερώτημα που ανησυχεί όλους τους επαγγελματίες που περιμένουν τον τουρισμό από την γειτονική χώρα για να δουν ευρώ στα ταμεία τους. Αν το ρεύμα αυτό ελαττωθεί ή σταματήσει, η αγορά της Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί αντιμέτωπη ίσως με το τελικό χτύπημα…