Μεγάλο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και την Ελλάδα. Τι περιμένουμε στον Έβρο

[dropcap]Μ[/dropcap]ε την έλευση του ΒiG ONE, η Ευρώπη θα εισέρθει σε κλοιό βαρυχειμωνιάς για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει σύντομη προοπτική απομάκρυνσης του συστήματος αυτού αναφέρουν ιστοσελίδες στην Ελλάδα κάτι που όμως δεν επιβεβαιώνεται από τις μακροπρόθεσμες προγνώσεις.

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα
Η αλήθεια είναι πως η τάση του καιρού, δείχνει να πηγαίνει προς το ψυχρότερο μετά τις 17 Ιανουαρίου, με ψυχρή εισβολή από βορρά προς νότο και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, η οποία θα φέρει μαζί της και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Ωστόσο, ακόμα είναι αρκετά νωρίς για να προβλέψει κάποιος με ακρίβεια, σε ποιες περιοχές αναμένονται εκτεταμένες χιονοπτώσεις, αλλά κυρίως το πόσο χιόνι θα πέσει, ώστε να δημιουργηθούν και προβλήματα.

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται το διάστημα από 17 έως 22 Ιανουαρίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Κατά πάσα πιθανότητα θα χιονίσει σε Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα, Κυκλάδες, ανατολική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Κρήτης με χαμηλό υψόμετρο.Η είδηση αυτή πάντως έχει ήδη χαρακτηριστεί hoax αν και φιγουράρει στα μεγαλύτερα ενημερωτικά sites της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη  Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση φοιτητών κατά του νόμου Πιερρακάκη

Οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις για τον Έβρο.

Αναζητήσαμε την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη πολλών γνωστών ιστοσελίδων καιρού, όπου πράγματι φαίνεται πως από την Κυριακή θα υπάρχει και στη Θράκη πτώση της θερμοκρασίας όχι όμως κάτι το θεαματικό. Για την Αλεξανδρούπολη προβλέπεται βροχή και ασθενής χιονόπτωση την Κυριακή και την Δευτέρα 17 και 18 του μηνός με θερμοκρασίες -3 έως 4 βαθμους. Στην Ορεστιάδα αναμένονται βροχές την Κυριακή και ασθενείς χιονοπτώσεις τη Δευτέρα με θερμοκρασία -4 βαθμούς. Ίδια η εικόνα και για τον κεντρικό Έβρο.

Σημειώνουμε ξανά ότι είναι πολύ νωρίς για να μπορεί να πει κάποιος με βεβαιότητα ότι η κακοκαιρία αυτή είναι σίγουρη…ή ότι θα μας πλήξει λιγότερο από άλλες περιοχές και χώρες…

Newsroom alexpoli.gr