Μενέλαος Μαλτέζος : Παρακολουθήσαμε μια υπέροχη παράσταση απο την θεατρική ομάδα του λυκείου Σουφλίου “Το Μεγάλο μας Τσίρκο” του Ιάκ.Καμπανέλη.

Στο Σουφλί και στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το Λύκειο Σουφλίου με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής χρονιάς, βρέθηκε ο Εκπρόσωπος των Προοδευτικών Οικονομολόγων και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Μενέλαος Μαλτεζος.

Όπως ο ίδιος γνωστοποίησε μέσω της προσωπικής του σελίδας στο Facebook, στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης», προβάλλοντας το πολυδιάστατο έργο και την προσφορά του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα στα ελληνικά γράμματα.στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου Σουφλίου παρακολουθήσαμε μια υπέροχη θεατρική παράσταση απο την θεατρική ομάδα του λυκείου Σουφλίου  «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη.

Αναλυτικά : 

 Χθες Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στο πλαίσιο του «Λογοτεχνικού Έτους 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης», προβάλλοντας το πολυδιάστατο έργο και την προσφορά του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα στα ελληνικά γράμματα.στην αίθουσα εκδηλώσεων του λυκείου Σουφλίου παρακολουθήσαμε μια υπέροχη θεατρική παράσταση απο την θεατρική ομάδα του λυκείου Σουφλίου  «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις μαθήτριες μαθητές ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας Αλατζιά Δήμητρα , Ιωαννίδη Ανθή , Μιχαηλίδη Ευάγγελο, ,  Νικολτσιούδη Θεόδωρο, Σαπουντζή Νεκτάριο , Τσακαλδήμη Ευαγγελία, και Τσίτσιου Πασχαλίνα καθώς στο διατακτικό προσωπικό του λυκείου που συνέβαλε στην επιτυχή παράσταση ενός έργου που είναι σταθμός στην ιστορία της Ελλάδας αλλά και την ιστορία του θεάτρου.

Διαβάστε ακόμη  Αφή Ολυμπιακής Φλόγας με μουσική επένδυση από τη Μόνικα Καμπασελέ

Λίγα λόγια για το έργο «Το Μεγάλο Μας Τσίρκο» του Ι. Καμπανέλλη. Ένα έργο γεμάτο Ελλάδα! Μέσα από  σατιρικές και δραματικές σκηνές αλλά και κάποια από τα υπέροχα τραγούδια του Ξαρχάκου γίνεται μια αναδρομή στην ιστορία της Ελλάδας από την Τουρκοκρατία, τον Όθωνα, την Μικρασιατική καταστροφή, τον πόλεμο του ’40 και την κατοχή. 

Απολαυστικό το χιούμορ που σαρκάζονται στιγμές του έθνους… συγκλονιστικός κι ανομολόγητος ο πόνος με τον οποίο πληρώθηκε κάθε επιπόλαιη και απερίσκεπτη λάθος επιλογή. Το ήθος, το μεράκι, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν  την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση.

Μια μοναδική παράσταση που το γέλιο με την θλίψη εναλλάσσονται με απόλυτο σεβασμό στα γεγονότα.