Με το σύστημα CNG θα “φτάσει” στην Ορεστιάδα το φυσικό αέριο

Στο σχέδιο επέκτασης του φυσικού αερίου σε πόλεις της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης αποφασίστηκε να ενταχθεί και η πόλη της Νέας Ορεστιάδας, έστω και χωρίς συνδετήριο αγωγό.

Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε στην Αθήνα ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Γιώργος Παυλίδης, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΠΑ κ. Θόδωρο Κιτσάκο, όπου εξετάστηκε ο σχεδιασμός του έργου επέκτασης του δικτύου αλλά και τα επιμέρους προβλήματα εφαρμογής του, λόγω των ιδιαίτερων μορφολογικών χαρακτηριστικών της περιφέρειας.

Ειδικά για την Ορεστιάδα, αποφασίστηκε να ενταχθεί στο σχέδιο χωρίς συνδετήριο αγωγό αλλά με σύστημα CNG, δηλαδή της τροφοδοσίας της πόλης με συμπιεσμένο φυσικό αέριο.

Υπενθυμίζεται ότι με συνδετήριους αγωγούς θα φτάσει το φυσικό αέριο στις πρωτεύουσες των νομών της ΑΜΘ, σύμφωνα με το σχέδιο επέκτασης που έχει συμφωνηθεί σε αυτήν τη φάση.

Για το μέλλον υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα ανοίξουν οι προοπτικές για την περαιτέρω επέκταση και σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου και για άλλες περιοχές της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με εσωτερική διόρθωση στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι αποφασισμένη να καλύψει τη δαπάνη που της αντιστοιχεί, για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων. Η πρώτη πρόσκληση για τις κατασκευές θα εκδοθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης.

Newsroom Alexpoli.gr / Πηγή: Ipaideia.gr