Μπουγάτσα διαίτης με κρέμα όλα τα λεφτά!!!!!!

Μπουγάτσα χωρίς αυγά, ζωϊκό βούτυρο και λάδι!  Ειναι η νοστιμότερη και ωραιότερη μπουγάτσα που έχω φάει μέχρι τώρα και μιλάω άκρως αντικειμενικά!!!!!!!! Το φύλλο έγινε σαν λουκουμάς στη γεύση!!!! Για την κρέμα δεν το συζητώ!!!!! Και θα τη φτιάχνετε συχνά!!!!!! Την αρχική συνταγή την είδα στο facebook και δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα της κυρίας που την ανήρτησε! Πάρ’ αυτά εγώ έκανα άλλα κόλπα με τα φύλλα και μέτρησα τα υλικά μου 🙂 Για να δούμε τι έκανα!

Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας 1273
  • 1 λίτρο γάλα 1.5% λιπαρά  450
  • 160γρ.  σιμιγδάλι χονδρό,  565
  • 2 κ.γλ. βούτυρο αγελάδος 150
  • 160γρ. ζάχαρη 640
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 145γρ. μαργαρίνη λιωμένη για τα φύλλα, 1044
  • κανέλα και, ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Τη ζάχαρη άχνη δεν τη μέτρησα γιατί ο καθένας βάζει όσο θέλει αλλά πάνω από 20 θερμίδες δεν θα είναι στο κομμάτι!

Εκτέλεση:

  1. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας  μέχρι να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο αγελάδος, ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθεί και βγάζουμε από τη φωτιά για να κρυώσει αρκετά.
  3. Σε ταψάκι 20Χ30 στρώνουμε 2 φύλλα κάτω να πιάνουν τον πάτο του ταψιού και ότι περισσεύει να κρέμεται από έξω από τη  μία και από την άλλη μεριά κατά μήκος του ταψιού για να κλείσουμε τη μπουγάτσα μας όταν βάλουμε τα δεύτερα φύλλα σε πιέτες. Τα φύλλα μας όλα βουτυρώνονται καλά!
  4. Πάνω σε αυτά  βάζουμε 3 φύλλα βουτυρωμένα καλά και διπλωμένα σε πιέτες κατά μήκος για να γεμίσουμε όλη την επιφάνεια.
  5. Πάνω τους ρίχνουμε τη γέμιση κρέμας
  6. Πάνω από την κρέμα βάζουμε άλλα 3 φύλλα σε πιέτες βουτυρωμένα και πάνω τους 2 φύλλα σχεδόν ίσια βουτυρωμένα επίσης. Ανάλογα και πόσα φύλλα έχει το πακέτο μας βέβαια, κανονίζουμε να μας φτάσουν!
  7. Χαράζουμε σε μικρά κομμάτια και ρίχνουμε 1 κουτάκι σόδα 330ml.
  8. Περιμένουμε 5 λεπτά να ρουφήξει καλά μέχρι κάτω και ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις γύρω στα 45 λεπτά, ανάλογα και το φούρνο μας και πόσο σύντομα τα κοκκινίζει, στη τελευταία θέση κάτω στο φούρνο.
  9. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!
Σύνολο θερμίδων υλικών 4122
Βάρος υλικών 1965γρ. / 100γρ. = 210 θερμίδες τα 100γρ.

Συντάκτης: Τατιάνα Αρβανίτη

Το blog μαγειρικής της Τατιάνας