Μύλος» η ΝΔ στον Έβρο

Τον «ασκό του Αιόλου» για τις εσωκομματικές ισορροπίες της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο άνοιξε η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημιουργία νέας δομής μεταναστών στο Φυλάκιο. Παρά το γεγονός ότι τα τοπικά στελέχη, είτε πρόκειται για αιρετούς της αυτοδιοίκησης, είτε για βουλευτές, είτε για μέλη των κομματικών οργανώσεων, προσπαθούν να βγάλουν προς τα έξω μία εικόνα ομοψυχίας, το κλίμα είναι βαρύ, με αλληλοκαρφώματα και αντιπαραθέσεις. Η δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης είναι μεγάλη και πλέον δεν περιορίζεται σε «πηγαδάκια» , αλλά εκφράζεται και σε ευρύτερο επίπεδο. 

Ενδεικτικό της κατάστασης, είναι η εκτός τόπου και χρόνου ανακοίνωση της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Ακης Παρασκευόπουλος και η οποία προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων για το lightύφος της, αφού σε κανένα σημείο της δεν εκφράζεται η κάθετη άρνηση της τοπικής ΝΔ στα πλάνα της κυβέρνησης. 

Η ανακοίνωση Παρασκευόπουλου προκάλεσε ανακοίνωση-απάντηση από την δημοτική τοπική επιτροπή Ορεστιάδας της ΝΔ, η οποία διαχωρίζει τη θέση της και καταθέτει την απόλυτη διαφωνία της στην επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου. 

Διαβάστε ακόμη  Παρά - Κολύμβηση: «Χάλκινος» ο Λεργιός στα 50μ. πεταλούδα στη Μαδέιρα

Όπως αναφέρεται, «με αφορμή την πρόσφατη πρόσκληση ενδιαφέροντος για την επέκταση της υφιστάμενης δομής ΚΥΤ Φυλακίου και μετά από προηγηθείσα ενημέρωση (αρμοδίως), όλα τα μέλη της Δημ. Τ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Ορεστιάδας δηλώνουμε  απερίφραστα και προς κάθε κατεύθυνση ότι : 

1) ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ στην δημιουργία νέας δομής  – επέκτασης της υπάρχουσας στο ΚΥΤ Φυλακίου ή αύξησης της δυναμικότητάς της 

2) ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ στην δημιουργία νέας δομής στον Έβρο και συνολικά στη Θράκη

3) ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ και ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και των υποδομών των υφιστάμενων δομών».

Επιπλέον, η ανακοίνωση της ΔΕΕΠ προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της Όλγας Βρετοπούλου, η οποία τόνισε πως το κείμενο εκφράζει μόνο τον κ. Παρασκευόπολο και πως δεν υπήρξε συνεδρίαση της επιτροπής για το θέμα.