Μύλος με τον LNG… επιμένουν επιστήμονες οτι υπάρχει μεγάλος οικολογικός κίνδυνος

Ο Βιολόγος-Ιχθυολόγος Μάνος Κουτράκης, Προέδρος του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας Βιολόγος – Ιχθυολόγος, έχει 20ετή εμπειρία σε θέματα αλιευτικής έρευνας και είναι ερευνητής στο Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) από το 1996. Αυτή την περίοδο είναι επικεφαλής του εργαστηρίου Εσωτερικών Υδάτων και Λιμνοθαλασσών του ΙΝ.ΑΛ.Ε. Ο κ. Κουτράκης μίλησε στη ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και επεσήμανε τους κινδύνους που ενέχει η κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου LNG, σε αντίθεση με όσα υποστήριξε σήμερα το πρωί στον MAXIMUM FM 93,6 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους αλιείς.

Η μεγαλύτερη ζημιά από τον LNG θα είναι στην αλιεία δήλωσε ο κ. Κουτράκης

Στο μεταξύ αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί παντού στον κόσμο οι τοπικές κοινωνίες αντιδρούν στην κατασκευή LNG. Πέρα από τις μεγάλες αντιδράσεις στην Καβάλα με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο σχεδιασμός LNG στην περιοχή, ΌΧΙ σε τερματικό σταθμό LNG είπε και η Νέα Υόρκη ενώ μερικές ακόμα από τις περιοχές που αντιδρούν έντονα είναι το  Rio Grande Valley στο νότιο Τέξας, το Όρεγκον κ.α.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Υποχωρεί η σκόνη και καθαρίζει η ατμόσφαιρα – Πού θα σημειωθούν βροχές και…χιονοπτώσεις

Το θέμα των αντιδράσεων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης σηκώνει κυρίως η παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α και ο επικεφαλής της Παύλος Μιχαηλίδης. Ο Δήμαρχος κ. Λαμπάκης χρησιμοποίησε στην σημερινή του συνέντευξη στον maximum fm 93,6 και στον Δημήτρη Κολιό, βαρείς χαρακτηρισμούς κατά όσων αντιδρούν ενώ όπως αναφέραμε σε προηγούμενη δημοσίευση μας, τόνισε οτι το έργο είναι “τελειωμένο” και όχι μόνο δε θα διώξει τα ψάρια αλλά γύρω από αυτό θα μαζευτούν περισσότερα καθώς θα λειτουργήσει ως ενυδρείο.

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο όμως είναι το γιατί σε προηγούμενες ανάλογες υποθέσεις όπως αυτή της επένδυσης χρυσού, ο Δήμαρχος είχε χρησιμοποιήσει κάθε επιστημονική άποψη για να αποδείξει τους κινδύνους ενώ αυτή τη φορά επιμένει να εμμένει στην μόνη έκθεση, αυτή της περιφέρειας, απαξιόνωντας με χαρακτηρισμούς κάθε αντίθετη φωνή ακόμα και επιστημόνων…