Νέο μηχάνημα ακτινοθεραπείας αποκτά το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Το πρώτο εξάμηνο του 2016 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η η εγκατάσταση και λειτουργία του νέου γραμμικού επιταχυντή στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, χάρη σε δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το περασμένο Ιούνιο, κλιμάκιων ειδικών από το Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς» των ΗΠΑ και μελών του Ιδρύματος είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο και είχαν εντοπίσει σημεία που έχρηζαν βελτίωσης ως προς τον τομέα της Ακτινοθεραπείας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Κατόπιν χαρτογράφησης των ελλείψεων εγκρίθηκε η δωρεά ύψους 2.000.000 ευρώ.

«Το νέο σύγχρονο μηχάνημα ακτινοθεραπείας, θα συμβάλλει σημαντικά στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη, γρηγορότερη και πιο ολοκληρωμένη θεραπεία καρκινοπαθών, της Περιφέρειας. Επιπλέον μέσω της δωρεάς του, το Ίδρυμα θα φροντίσει για την εκπαίδευση του αρμόδιου ιατρικού και τεχνικού προσωπικού του Νοσοκομείου με το νέο γραμμικό επιταχυντή, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο», σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Λαζόπουλος.

Διαβάστε ακόμη  Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη «πνίγουν» τη χώρα – Πού θα σημειωθούν λασποβροχές

Μάλιστα, με αφορμή την εγκατάσταση του νέου γραμμικού επιταχυντή γίνονται ενέργειες για πρόσληψη δύο ακτινοθεραπευτών, δύο νέων τεχνολόγων ραδιολόγων και ενός ακτινοφυσικού, οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο του υφιστάμενου προσωπικού, για τη βέλτιστη αξιοποίηση του νέου εξοπλισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της παλαιότητας του υπάρχοντος μηχανήματος ακτινοθεραπειών, πολλές φορές αναβάλλονται προγραμματισμένες θεραπείες, ενώ πολλοί ασθενείς επιλέγουν να μετακινούνται προς την Θεσσαλονίκη για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Ενδεικτικός της σπουδαιότητας ανανέωσης του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού είναι ο αριθμός των περίπου 40.000 ακτινοβολιών που πραγματοποιήθηκαν το 2014, καθώς και των 100 ασθενών, απ’ όλη την Περιφέρεια Μακεδονίας -Θράκης, που βρίσκονται σε πρόγραμμα ακτινοθεραπειών.

Πηγή: In.gr