Οικογένεια με 3 μωρά ζούσε σε αυτοκίνητο στην Αλεξανδρούπολη. Αρνήθηκε να τους βοηθήσει η εκκλησία. Παρέμβαση Λαμπάκη.

Κι όμως, αυτά που νομίζουμε ότι δεν συμβαίνουν δίπλα μας, συμβαίνουν…απλώς δεν τα βλέπουμε ή κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε…

Στην Αλεξανδρούπολη, μια πενταμελής οικογένεια, ζούσε επί μήνες μέσα σε αυτοκίνητο…Οι γονείς και τα 3 παιδιά τους ηλικιών από 1 έως 4 ετών, έμεναν σε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο μάλιστα για να ζεσταθούν, άναβαν σόμπα υγραερίου!

Οι γονείς άνεργοι και οι δυο, πουλούν χαρτομάντηλα. Αυτό όμως που μας ειπώθηκε και μας έκανε να μείνουμε πραγματικά άλαλοι… είναι ότι η εκκλησία γνώριζε για το πρόβλημα τους καθώς ζητήθηκε βοήθεια αλλά επειδή η οικογένεια δεν είναι ντόπια (αν και ο πατέρας είχε μεγαλώσει στην Αλεξανδρούπολη αλλά στη συνέχεια έζησε στη Λάρισα).

Πέρα από τα παραπάνω προβλήματα η οικογένεια είχε μια ακόμα κακοτυχία. Το μικρό τους παιδάκι έχει πρόβλημα στα μάτια του και θα χρειαστεί πιθανώς χειρουργική επέμβαση…

Διαβάστε ακόμη  Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τα μέτρα της κυβέρνησης για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο

Για όλη αυτή την κατάσταση ενημερώθηκε από άτομο που γνώριζε τι συμβαίνει με την οικογένεια, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης. Ο κ. Λαμπάκης επικοινώνησε με την οικογένεια και κίνησε άμεσα διαδικασίες σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ώστε η οικογένεια να μεταφερθεί στα λυόμενα, στο camping του ΕΟΤ.

Η οικογένεια σήμερα Δευτέρα βρέθηκε ήδη εκεί αλλά είναι πιθανό αν δε βρεθεί κάποια εργασία για τον πατέρα να επιστρέψει στη Λάρισα.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον πρόεδρο του Πολυκοινωνικού κ. Βαμβακερό η οικογένεια σιτίζεται πλέον με μέριμνα του Δήμου. Αν κάποιος θέλει να προσφέρει βοήθεια σε τρόφιμα κτλ, μπορεί να απευθύνεται στο κοινωνικό παντοπωλείο.