Οι αποστολές PC γνώρισαν την μεγαλύτερη πτώση στην ιστορία

Tα Windows 10 μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλή, δεν είναι όμως τόσο δημοφιλή για να σώσουν την αγορά των PCs.

Η IDC εκτιμά ότι οι αποστολές υπολογιστών μειώθηκαν κατά 10,6% το τελευταίο τρίμηνο του 2015, με αποτέλεσμα να είναι η μεγαλύτερη βουτιά year-over-year στην ιστορία. Μάλιστα, οι αποστολές δεν ήταν περισσότερες από όσες είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι, όταν και παραδοσιακά οι πωλήσεις/ αποστολές είναι λιγότερες. Οι αριθμοί που δίνει η εταιρεία ερευνών Gartner είναι καλύτεροι, ωστόσο και πάλι μία μείωση της τάξης του 8,3% είναι πολύ σημαντική.
Η πτώση, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων και ερευνών οφείλεται σε ένα συνδυασμό της συμπεριφοράς των καταναλωτών και της στρατηγικής της Microsoft. Όπως έχουμε δει στο παρελθόν, οι κύκλοι αναβάθμισης των υπολογιστών έχουν μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με το παρελθόν, και ειδικά σε ένα κόσμο όπου τα smartphones και τα tablets συνεχίζουν να μειώνουν την ανάγκη για την αγορά ενός ισχυρότερου υπολογιστή.

Η IDC επίσης επισημαίνει, ότι οι δωρεάν αναβαθμίσεις σε Windows 10 ενδεχομένως να έβλαψαν τις εταιρείες υπολογιστών. Όπως και να έχει, οι εταιρείες PC δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλύτερο το 2016.

Newsroom Alexpoli.gr / Πηγη: Insomnia.gr