Ο Έβρος κρυώνει και η κυβέρνηση χτενίζεται…

Ο χειμώνας έχει μπει και οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας και όχι μόνο είναι πλέον μονοψήφιες. Η κατά τα άλλα κοινωνικά ευαίσθητη συγκυβέρνηση ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το επίδομα θέρμανσης προκαλώντας το κοινό αίσθημα και τις αντοχές των αδύναμων ομάδων.

Το Αθηνοκεντρικό μας κράτος τις τελευταίες ημέρες έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το επείγον του θέματος για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας όπου ήδη τα νοικοκυριά έχουν ανάγκη από θέρμανση. Προφανώς ήταν πιο επείγουσα για τον πρωθυπουργό η διασκέδαση με τον Ολάντ και τον Λαζόπουλο.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες του Alexpoli.gr τα μαντάτα είναι πολύ κακά για το θέμα του επιδόματος θέρμανσης καθώς αναμένονται αλλαγές επί τα χείρω , με τον αριθμό των δικαιούχων να φέρεται πως μειώνεται δραματικά, όπως άλλωστε και το ποσό το οποίο δικαιούνται… Αυτό βέβαια θα ξεκαθαριστεί όταν η συγκυβέρνηση αποφασίσει να ασχοληθεί με τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη  Δήμος Αλεξανδρούπολης: 36.431 ευρώ για τα φετινά «Ελευθέρια»

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δικαιούχοι πλέον θα αγοράζουν το πετρέλαιο και μετά λαμβάνουν το χρηματικό ποσό, σε αντίθεση με το μέτρο που ίσχυε μέχρι πέρυσι που υπήρχε προκαταβολή της επιδότησης.Η μέθοδος της προκαταβολής της επιδότησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, που ίσχυε μέχρι τώρα, ανατρέπεται πλέον. Η απόφαση αποτελεί μονόδρομο και για τον λόγο ότι το δημόσιο δεν έχει πληρώσει ακόμη το επίδομα θέρμανσης της προηγούμενης χρονιάς και δεν μπορεί να μοιράζει προκαταβολές όταν δεν έχει εξοφλήσει ακόμη τις περυσινές του υποχρεώσεις.

Ανδρέας Χονδρός