“Ο αξέχαστος μήνας” από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Ιανουαρίου προβάλλεται η ταινία “ο αξέχαστος μήνας” (Καναδάς – 2013) σε σκηνοθεσία Ντον ΜακΚέλαρ.
Πρωταγωνιστούν: Μπρένταν Γκλίσον, Τέιλορ Κιτς, Γκόρντον Πίνσεντ, Λιάν Μπάλαμπαν
Διάρκεια: 113’

Ένας πλαστικός χειρουργός δέχεται προσωρινά, αν και αναγκαστικά, τη θέση του μοναδικού γιατρού στο απομακρυσμένο ψαροχώρι στη Newfoundland του Καναδά, για να μην καταδικαστεί για κατοχή κοκαΐνης. Οι κάτοικοι τον χρειάζονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ένα μήνα, γιατί ένας γιατρός είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να χτιστεί ένα εργοστάσιο και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε έναν τόπο γερασμένο, χωρίς δουλειές, όπου βρίθουν τα κουπόνια του εγχώριου ΟΑΕΔ. Προσπαθούν, λοιπόν, να τον γλυκάνουν, κάνοντας τα πάντα, από το να τοποθετούν χαρτονομίσματα σε μέρη από τα οποία γνωρίζουν ότι θα περάσει (καθώς έχουν βάλει κοριό στο σταθερό του τηλέφωνο, ελλείψει σήματος κινητής τηλεφωνίας), μέχρι να μάθουν να παίζουν κρίκετ, το αγαπημένο του σπορ. Σαν βρετανική κωμωδία για την εργατική τάξη, ο «Αξέχαστος Μήνας» διαθέτει πολλά από τα υλικά που θα μπορούσαν να χτίσουν πάνω στη συλλογικότητα και τη δύναμη της αλληλεγγύης μιας μικρής κοινότητας απέναντι στο τέρας του καπιταλισμού και της οικονομικής κρίσης. Μοιάζει αδύνατον να αγνοήσεις την παρουσία του Μπρένταν Γκλίσον που από μόνη της θα αρκούσε για να δεις χωρίς πολλές απαιτήσεις μια οποιαδήποτε ταινία, όπως επίσης και την υπέροχα φωτογραφημένη καναδική επαρχία που δίνει νόημα στην αγωνία των χαρακτήρων της ταινίας να τη διατηρήσουν ζωντανή με οποιονδήποτε τρόπο.

Οι προβολές αρχίζουν στις 21:30 μ.μ. και γίνονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, με είσοδο 3 (άνεργοι / φοιτητές / νεανικό), 4 (μέλη ΚΛΑ), και 5 ευρώ (όλοι οι υπόλοιποι).

Δείτε το trailer