Πέννες με μανιτάρια και άσπρη σάλτσα παρμεζάνας

Πολύ απλό κι εύκολο χωρίς να χάνει από νοστιμιά!!! Η αλήθεια είναι πως αν είχε και μπέϊκον μέσα θα έμοιαζε στην γεύση πολύ με καρμπονάρα!!! Παρμεζάνα αγάπη μου!!!!

Υλικά:
400γρ. ζυμαρικά πέννες
500γρ. φρέσκα καφέ μανιτάρια
250γρ. κρέμα γάλακτος
60γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι για πασπάλισμα του πιάτου (προαιρετικά)
αλάτι για το βράσιμο των ζυμαρικών
1 λίτρο νερό για το βράσιμο των ζυμαρικών (το ρουφάνε όλο χωρίς στράγγισμα)

capture

Τι κάνουμε:
Βάζουμε το νερό με το αλάτι στην  φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε που και που για να μην κολλήσουν. Δεν θα τα στραγγίξουμε θα ρουφήξουν όλο το νερό.
Σε άλλο κατσαρολάκι βάζουμε τα μανιτάρια -αφού τα έχουμε καθαρίσει- να βράσουν με τα υγρά τους λίγο αλάτι κι ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν άλλα 5 λεπτά κι ύστερα προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε το μείγμα μανιταριών στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Σερβίρουμε με λίγο τριμμένο πιπέρι και κεφαλοτύρι.