Περίεργο μήνυμα στο διαδίκτυο ζητά στοιχεία παιδιών… με πρόσχημα δώρο 36 βιβλία

Ένα περίεργο μήνυμα που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στο διαδίκτυο έχει προκαλέσει ανησυχία και σε γονείς στην Αλεξανδρούπολη. Το μήνυμα κυκλοφορεί σε ομάδες του Facebook και από εκεί μοιράζεται στα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών.

Το μήνυμα αναφέρει:

“Συμμετέχω σε μία ανταλλαγή βιβλίων για τα παιδάκια μου! Χρειάζομαι 6 μαμάδες, εγκυούλες, γιαγιάδες ή όποιον άλλο ενδιαφέρεται για ανταλλαγή βιβλίων!

Η ανταλλαγή έχει ως εξής:

Αγοράζεται και στέλνεται ΕΝΑ βιβλίο για ένα παιδί και μετά το παιδί σας λαμβάνει 36 βιβλία (με την προϋπόθεση ότι όλα πάνε καλά και όλοι στέλνουν το βιβλίο τους!!!!!)

Φανταστείτε τη χαρά του παιδιού σας όταν θα λαμβάνει τα βιβλία!!!

Πείτε μου αν ενδιαφέρεστε για να σας στείλω τις οδηγίες!

Οι πρώτες 6 θα τις λάβουν με προσωπικό μήνυμα! ”

Στο μεταξύ φαίνεται πως πρόκειται για αντιγραφή μηνύματος που είχε κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ και έχει μεταφραστεί απλώς στα Ελληνικά. Ανυποψίαστες μητέρες αναπαράγουν το μήνυμα αυτό χωρίς να γνωρίζουν τι βρίσκεται πίσω από το μήνυμα καθώς είναι βέβαιο ότι δεν στέλνονται τα 36 βιβλία σε κανένα παιδί… Μάλιστα όταν η μητέρα στείλει απάντηση ότι ενδιαφέρεται, λαμβάνει ένα νέο μήνυμα που της ζητά να στείλει το αρχικό μήνυμα και σε άλλες μητέρες ενώ στο κάτω μέρος του μηνύματος βρίσκονται τα στοιχεία των προηγούμενων μαμάδων και παιδιών που έχουν δηλώσει συμμετοχή….σε πολλές περιπτώσεις με διευθύνσεις!

Διαβάστε ακόμη  Στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Σε κάποια από τα links που κυκλοφορούν είδαμε ότι προτείνεται στις μητέρες να αγοράσουν το ένα βιβλίο που πρέπει να προμηθευτούν…από συγκεκριμένο προμηθευτή στο amazon! Προφανώς λοιπόν πρόκειται για κάποια απάτη που σκοπό έχει, κάποιος να πουλήσει βιβλία στο amazon και να βγάλει κέρδος…Το ακόμα πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι διακινούνται στοιχεία γονέων και παιδιών…με άγνωστο παραλήπτη!

Το θέμα ανησύχησε γονείς και στην Αλεξανδρούπολη. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα και με οδηγίες που έχει ανακοινώσει κατά καιρούς η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι γονείς δεν πρέπει ΠΟΤΕ να δημοσιοποιούν φωτογραφίες και στοιχεία των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Πέρα από εκμετάλλευση των στοιχείων για διαφημιστικούς και εμπορικούς σκοπούς, υπάρχουν και οι παιδεραστές που πληρώνουν αδρά για να συγκεντρώσουν φωτογραφίες παιδιών…